PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


EGIPTO - Los arqueólogos desentierran una pirámide en la necrópolis de Saqara - 15.06.08

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 11:57
 
 
Los arqueólogos desentierran una pirámide en la necrópolis de Saqara
RESTOS. Imagen del gran hueco que en su día ocupó la cámara
funeraria, que es conocida ya como la pirámide 29. / EFE
 
 
Datado entre 2.430 y 2.420 a. C., el monumento situado a las afueras de El Cairo, perteneció al rey Minkauhor
 
Una pirámide, enterrada bajo la arena durante más de un siglo, ha vuelto a ver la luz gracias al trabajo de expertos egipcios, que a bombo y platillo presentaron ayer el hallazgo en la necrópolis de Saqara, en las afueras de El Cairo. El secretario general del Consejo Supremo de Antigüedades Egipcias, Zahi Hawass, explicó a los periodistas los entresijos del «redescubrimiento» de la pirámide, perteneciente al rey Minkauhor (2.430 a.C.-2.420 a.C), por parte de arqueólogos egipcios.
Hawass presentó como si fuera suyo el descubrimiento de la pirámide, aunque poco después, aclaró que en realidad el monumento fue hallado por el experto alemán Karl Richard Lepsius (1810-1884), padre de la egiptología. Cuestionado por los presentes, Hawass aclaró que, tras su descubrimiento original, la pirámide «desapareció» bajo la arena y ahora un equipo egipcio la ha desenterrado tras año y medio de excavaciones.


El sisè curs d'arqueologia de Castell centrarà les excavacions a l'acròpoli del poblat ibèric

A g e n d a - — Publicat per josep.m @ 11:53


L.P..
Palamós

El Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries organitza aquest any una nova edició del Curs d'Iniciació a l'Arqueologia Ibèrica de Castell, a Palamós. La sisena edició del curs tindrà lloc entre el 6 i el 20 de setembre. Es tracta d'un curs que s'ha anat realitzant des del 2003, destinat a totes aquelles persones que tinguin interès per l'arqueologia i que vulguin conèixer de prop com funciona una excavació arqueològica. Per participar-hi cal ser major d'edat i no cal ser arqueòleg. Es faran pràctiques arqueològiques al jaciment als matins. A les tardes s'han programat una sèrie de conferències i de visites a diferents museus i altres punts d'interès de l'Empordà.

Les excavacions se centraran a la zona de l'acròpoli del poblat amb l'objectiu de finalitzar la investigació en aquest sector del jaciment, on, segurament, hi hauria un temple o santuari del poblat indiget. El curs compta amb la col·laboració del Museu de la Pesca de Palamós i és patrocinat, com en les edicions anteriors, pel Mas de Castell segons el conveni de mecenatge que es va signar el passat dia 27 de maig a la direcció general del Patrimoni Cultural de la Generalitat.

 


INSCRIPCIONS

El període de preinscripció al Curs d'Iniciació a l'Arqueologia Ibèrica de Castell estarà obert fins al dia 1 de juliol i les sol·licituds s'han d'adreçar al Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries. Per obtenir més informació sobre aquest curs i sobre altres activitats que es realitzen al poblat ibèric de Castell es pot consultar la plana web del Museu d'Arqueologia de Catalunya (www.mac.cat) o trucar al telèfon 972 77 02 08.

 

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2896465

Powered by LifeType