Festes de l'hivern i Festes de la primavera

19 Octubre, 2009 22:19
Publicat per csala, General

Llegeixo que el Consell Escolar de Catalunya ha emès un informe tot recomanant que les Vacances escolars de Nadal i les de Setmana Santa passin a denominar-se com a Festes de l'Hivern i Festes de la Primavera; si si heu llegit bé, "qui no te feina el gat pentina!!!". Realment, com si el sistema educatiu no necessiti d'altres decisions més importants que les de la buscar noves denominacions als períodes vacacionals.

Coneixent la limitada capacitat racional dels actors i promotors del tsunami de laïcitat que viu la nostra societat, entenc -que no comparteixo- que n'hi hagi que es contagiín i arribin a prendre decisions com aquestes, impulsades per tot un ex-degà d'una Facultat de Ciències de l'Educació. (la currícula del promotor disfressa d'assenyada la rucada de la recomanació). Ara, suposo que aviat els Ajuntaments del Tripartit, governades per persones que no són ex-degans de res, igual decidiran suspendre les cavalcades dels Reis Màgics per les seves connotacions religioses, o el Govern, on tampoc abunden els ex-degans, es repensarà el suport a la dansa de la Mort de Verges, ...,

N'hi ha que no entenen que certs costums estan per sobre de les creeences, religioses o no, de cadascú. No podem renunciar als nostres orígens, a les nostres arrels cristianes que, agradin o no, formen part de la nostra història i de la nostra realitat més intrínseca, encara que sigui per a mirar-s'ho des d'un punt de vista escèptic cal respectar aquests orígens i preservar-ne les seves tradicions.

Segurament, ara algú pot sortir dient-me que a molts països d'Europa les vacances escolars es denominen d'una altra manera, però és que aquí estem continuament signant un "renuncio" o atacant certes tradicions tot disfressant certes decisions per la necessària posició laica.

Res, que després els mateixos que prenen aquestes decisions van ràpid a fer-se la foto davant del Santuari de Núria. O era l'estació d'esquí. Ridícul.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs