L'impost de successions.

03 Octubre, 2009 14:55
Publicat per csala, Medi Ambient i Habitatge

Després del rebuig per part de les Corts a Madrid de la Proposta de CiU d'eliminar l'impost de successions, aquesta setmana, en el Debat del Parlament de Catalunya, els Grups de Govern (o sigui el Tripartit) s'han afanyat a dir que reformaran aquest impost tan injust com impopular. No us perdeu la "claredat" de l'exposició de la Resolució proposada i aprovada pel tripartit al Parlament:
 
"Presentar d’acord amb el que preveu la moció 24/8 de 12 de març del 2008, en el seu apartat d, el Projecte de llei de reforma de l’impost de successions i donacions, en compliment d’allò que estableix l’apartat 3.3, del Pla de Govern 2007-2010, un cop avaluats l’impacte de la reforma realitzada en l’impost mitjançant la Llei 17/2007, de mesures fiscals i financeres, i el seu comportament sota els paràmetres normatius vigents i que tingui per objectiu millorar la justícia redistributiva, l’equitat i la progressivitat de l’import".
 
CiU va presentar una transaccional, que sense tombs i retombs establís "Que l’any 2010 se suprimeixi totalment la tributació dels béns i drets entre familiars directes, cònjuge, fills i pares; reduir la bonificació l’any 2010, d’aquí a quatre mesos, perquè ningú en aquest país, en la primera línia successòria hagi de pagar impost de successions".
 
Aquesta transaccional, va ser rebutjada pel tripartit. I tot i que Esquerra volia posar-se la medalla de la possible reducció, no queda gens clar, que aquesta, sigui una voluntat unitària del Tripartit, mireu sinó aquest petit troç del discurs del representant de IC-EUA:
 
"L’any 2009 s’han recaptat 654 milions d’euros, és a dir, més de 1.000 milions de les antigues pessetes, d’un impost que és per poder fer polítiques redistributives i que a més permet fer polítiques públiques. No es posin nerviosos..., no es posin nerviosos..., perquè vostès coincideixen..., vostès coincideixen en el que són els béns de dos germanes, arriben aquí a poder posar fi, poder eliminar aquest impost.
 
I aquest impost no s’eliminarà amb aquest Govern, que ho tinguin clar, no s’eliminarà. Queda clar? Queda clar. El que es farà, com diu la resolució, és avaluar –avaluar–, i quan es fa una avaluació, uns poden pujar i altres poden baixar, però les dues coses: uns poden pujar i els altres poden baixar, amb un principi..., no es posin nerviosos...amb un principi aquesta avaluació: justícia redistributiva, que diu la resolució, equitat, que diu la resolució, i progressivitat de l’impost. Aquesta és la base."
 
Increible!!!, ignora el Sr. Miralles que aquest impost és injust per les petites economies, que un mileurista que rebi una herència habitual no sap ni per on començar per fer front al seu pagament. Ignora el Sr. Miralles que qui més té, ho enllesteix amb la constitució de societats patrimonials... Quanta demagògia o ignorància, que és pitjor...
 
Els enllaços per si voleu veure-ho :
 
La intervenció de CiU (Josep M. Pelegrí a partir min 9' 35'')
 
La intervenció de IC-EUA (Jordi Miralles a partir min 8' 50'')
 
 
 

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs