Impost de successions II

17 Octubre, 2009 18:02
Publicat per csala, Medi Ambient i Habitatge

Veig el bloc tinetaire del Sr. Xavier Sabaté que entra en el tema de l'impost de successions amb la reproducció de la intervenció del diputat Comín en el darrer Ple del Parlament arran d'una proposició de Llei de CiU per a suprimir parcialment l'impost de successions.

El tripartit parla de redistribució, 1.000 milions d'euros de recaptació per poder fer escoles, per pagar el PIRMI, un impost social, un impost que paguen els rics.... Una intervenció, la del Sr. Comín, molt, molt demagògica. (Podeu veure la resposta de Convergència i Unió aquí.)

Com si a les Comunitats que han suprimit o reduït a un mínim testimonial aquest impost faltessin aquests serveis. Jo podria entrar en el mateix terreny demagògic, i explicar que si realment aquest impost que el Govern tripartit manté el vol en realitat per a fer escoles, o poder necessita els diners per contractar informes inútils, o si necessita diners per per pagar el PIRMI com diuen o per pagar la campanya dels "petits gestos"..., res, seria demagògia també.

Insisteixo, els que tenen molt patrimoni, "els rics" que diu el Sr. Comín, ho solventen amb una societat patrimonial, i no paguen transmissió, la resta; la resta quan moren deixen una herència, guanyada sovint amb dificultats i amb sentit d'estalvi que els fills o altres familiars, suposadament beneficiats, no tenen, sovint, gens fàcil fer-se'n càrrec per l'animalada que suposa la liquidació de l'impost, i estem parlant de ben bé, d'una situació que és produeix en 1 de cada tres o quatre llars catalanes, ... gens despreciable la situació de dificultat.

Aquest impost, tal i com està configurat encara a casa nostra és una vergonya i més si ho posem en relació a altres indrets de l'Estat.

Us enganxo el debat aquí . Molt recomenable.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs