El català de Montilla

23 Juliol, 2008 08:25
Publicat per csala, General

En el transcurs d'una conversa vaig coincidir fa mesos en la valoració dels avenços del President Montilla amb el seu català. Cal felicitar al professor o professora que li donava classes, perquè resulta evident que la millora ha estat constant i notable, per tant res a dir pels esforços fets per aprendre la llengua pròpia del país on es viu. Com deiem dissabte en el transcurs de l'Escola d'Estiu d'Unió, cal agraïr els esforços de molts i molts ciutadans que vinguts de fora s'han interessat en aprendre català.

Davant les desencertades crítiques que s'han llençat aquests dies sobre la qualitat del català del President, entenc que l'únic que cal retreure-li al Sr. Montilla, és que havent estat durant molts i molts anys a Catalunya, on a més ha estat alcalde de Cornellà, i també President de la Diputació de Barcelona, no hagi tingut la voluntat de posar-s'hi en l'aprenentatge de la nostra llengua fins que s'hi ha sentit obligat per la seva arribada a la Presidència de la Generalitat. Ha estat un acte de necessitat del càrrec i del pacte, perquè al nostre país malhauradament necessitat de parlar català al carrer, no n'hi ha.

Cal estendre la volutat per aprendre el nostre idioma, i si els dirigents polítics del país, s'hi posen millor, hauria de servir d'estímul, i els que tenim el català de llengua materna, no tenim cap dret a criticar l'esforç de qui intenta, encara que sigui per obligació i no per devoció, aprendre la nostra llengua.

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs