El Museu Arqueològic i la Tabacalera...

15 Juliol, 2008 18:30
Publicat per csala, Política Territorial i Obres Públiques

Veig cofoi a l'alcalde de la ciutat rebre les claus de la Tabacalera. Un article a el diari El Punt, en dona fe de l'instant, en el que s'identifica el moment de glòria d'un alcalde que rep el fruit d'una negociació feta per l'anterior equip de govern... bé, solen passar aquestes coses, fins aquí res a dir... un equip nou rep la feina feta per altres.

Rebre la Tabacalera, com es rebrà el Corte Inglés... com es va rebre el Parc dels voltants de Joan XXIII.... ja està, no cal seguir, ara, cal instal·lar-hi el Museu Arqueològic de Tarragona, no les oficines de la Generalitat com pretenia aleshores el tripartit..., però això, no serà tan fàcil, i en aquest cas és la desídia del Govern català i, perquè no dir-ho, la peculiaritat del Ministre qui endarrereix les obres d'una realitat que haurien pogut començar demà mateix.

Molt ràpidament... el Museu Arqueològic de Tarragona, és l'únic de Catalunya pendent de traspàs. Traspàs paralitzat per l'actual Ministre el novembre del 2007.

Al gener d'enguany la Sra. Rossell, regidora de Patrimoni, va dir que aquesta paralització no influiria en el tresllat,..., en canvi el Conseller Tresserres va dir tot el contrari l'altra dia en resposta a una pregunta parlamentària que li vaig formular va vindre a dir, que sense traspàs no hi ha recursos, i sense recursos no hi ha trasllat. O sigui, que bé, ja tenim les claus i el pany de la Tabacalera (fruit de les negociacions amb l'empresa privada), però ni tenim el traspàs, ni tenim els recursos per a ficar-hi res (fruit de les negociacions del tripartit entre Administracions "amigues"....). De veritat, no voldria semblar sectari, però és la punyetera i trista realitat.

Adjunto dos links.

1r. La notícia del punt del lliurament de les claus.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2925722

2n. La transcripció de la pregunta i la resposta, la contrapregunta i la contraresposta, entre el Conseller de Cultura de la Generalitat, i un servidor, en seu parlamentària del possible traspàs i del possible tresllat, efectuada el dia 9 de juliol de 2008. (planes 9-12 del document PDF)

http://www.parlament.cat/activitat/dspcc/transcripcions/trans_23cpc.pdf

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs