Qui va detenir l'assassí de la jove Federica?

17 Juliol, 2008 22:29
Publicat per csala, General

La Policia Local de Tarragona va detenir fa uns dies al pressumpte assassí de la jove italiana que havia desaparegut feia uns dies a Lloret. No cal obviar que la col·laboració d'uns coneguts del que acabaria sent detingut va ser fonamental per portar a la pràctica la detenció.

Si aquests dies m'he trobat algun membre de la Policia Local de TGN  l'he felicitat. Conec el col·lectiu, i entenc, més del que ells mai van pensar les dificultats de la seva feina, i es mereixen tenir un reconeixement a la seva feina, reconeixement que en aquest cas ha estat públic per la gran repercussió mediàtica del cas.

Dit això no puc deixar de pensar sobre... què hagués passat? si els "amics" no haguessin delatat a "El Gordo". Què hagués passat? si la Policia Local de Tarragona no hagués actuat amb immediatesa. Tinc la impressió que als Mossos se'ls hi havia escapat, almenys momentàniament aquest pressumpte assassí, que tot hi haver-li pres declaració i haver-li pres mostres d'ADN, ningú sembla va prendre mesures per evitar el seu intent de fugida un cop descobert el còs de la jove.

El cas de la jove Federica va ocasionar a més una desagradable conflicte diplomàtic amb Itàlia per la falta de taules i de seriositat del màxim dirigent de la Policia Catalana, el Sr. Boada.

Avui s'ha acabat un Ple certament desagradable, on altres qüestions seran malhauradament notícia, però no em va deixar de sorpendre la resposta de l'Hble. Sr. Saura en el control al Govern, a la pregunta del cas de la detenció de l'assassí de la Federica.

Jo no dic que els Mossos no es mereixin una felicitació per moltes de les seves actuacions... però per aquesta??? i en canvi us reprodueixo el que el Conseller va dir sorprenentment i literal:

"Miri, tinc una carta de l’ambaixador italià, del 14 de juliol, que acaba dient el següent:

"Ans el contrari, en nom meu i de les meves autoritats, aprofito l’avinentesa per reiterar els agraïments i felicitacions envers l’eficaç i ràpida acció duta a terme pels Mossos d’Esquadra arran del delicte que va ser víctima la jove italiana Federica Squarise.» Una felicitació en relació –en relació– amb l’actuació dels Mossos d’Esquadra... (remor de veus.), i en relació amb els últims..., (remor de veus.), en relació amb els últims esdeveniments...""

(teniu la pregunta i resposta sencera a les planes 8-11)  del link:

http://www.parlament.cat/activitat/dspcp/transcripcions/12_preguntes_govern.pdf

Comentaris | 0 RetroenllaçOs