11-S EEUU

11 Setembre, 2006 10:18
Publicat per csala, General

Una breu reflexió al voltant dels atemptats de l’11 de setembre contra els EEUU.

La principal acció terrorista d’aquell dia va anar dirigida contra les Torres Bessones del Sud de Manhattan, això fa que l’illa visqui convulsa per la celebració del 5è aniversari. A Nova York, es viuen sentiments contradictoris, es vol mirar cap al futur, tot tirant endavant el nou complex d’edificis a l’anomenada zona zero presidit per la 'Liberty Tower', però també és mira a un passat massa recent, amb centanars d’històries humanes encara vives que els mitjans nordamericans reprodueixen aquests dies.

És lògica aquesta contraposició, i m’atreveixo a dir que no són posicions antagòniques ni contradictòries, ambdúes tenen el seu punt de trobada, i passaran molts anys encara i seguirem parlant de les conseqüències dels atemptats. El rècord dels que van perdre la vida, els que la hi van deixar, els que en van començar una de nova, i els que com a conseqüència directa dels atemptats, o de les actuacions de neteja de les escòries en van patir o en patiran les conseqüencies, mantindrà, conjuntament amb el calfred que et provoca la imatge dels avions estavellant-se contra les torres, o de persones desesperades llançant-se per les finestres, mantindrà deia, molt viu el record d’un 11-S tràgic.

I que malament és va gestionar la crisi, i que malament s’ha actuat tot seguit, quina manera de perdre els papers els dirigents dels EEUU, quina manera de perdre la posició de raó que els brutals atemptats els donva ara fa cinc anys.

3 Comentaris | 0 RetroenllaçOs