Pepe Rubianes.

08 Setembre, 2006 23:20
Publicat per csala, Festes

He estat uns dies fora de la ciutat, fent unes petites vacances, per tant cal que en primer lloc em disculpi per no anunciar-ho en el bloc... perdoneu els que teniu la paciència de passar per aquí.

Fent la reentrada m’han sorprès algunes notícies, però entre elles me’n quedo dues, la primera, la increible valoració feta des del mateix govern de la Generalitat sobre les inversions que s’han realitzat al Camp de Tarragona els darrers tres anys... en parlaré en un altre moment, hi haurà temps suficient per a fer-ho, i l’altra, la suspensió de l’espectacle del Pepe Rubianes a Madrid, a aquesta hi dedico avui unes ratlles.

Porto dotze anys al capdevant de la Conselleria de Festes, i mai, ningú, absolutament ningú, m’ha prohibit, ni m’ha pressionat per a que no porti un espectacle d’un artista determinat, és més sempre he rebut el suport, i no hem estat mai sectaris, hem buscat donar cobertura al més ampli espectre social a l’hora de programar les Festes Majors de la nostra ciutat.

Per Tarragona ha passat, en Lluís Llach (enguany torna), l’Albert Boadella representant Ubú President, en Joan Manuel Serrat, l’Anna Belén i el Víctor Manuel, Gorka Knorr, Salvador Távora - La Cuadra de Sevilla amb la representació de Carmen sencera (toro inclòs – l’única representació feta a Catalunya-)... i podria seguir amb una llarga llista de noms molt poc sospitosos de donar suport polític a CiU, i la veritat, en Pepe Rubianes, amb tota la seva excentricitat em cau bé, molt bé, és fresc, descarat, valent, exagerat, diu el que pensa, i el que no pensa, em sembla una persona sana, molt sana. Moltes vegades ha estat a Tarragona per les Festes Majors, i m’ha sabut certament greu que l’hagin desprogramat per unes declaracions fetes a un mitjà de comunicació ara fa molts mesos, no ho comprenc, no entra dins dels meus esquemes... entenc que certes representacions puguin ferir sentiments, però suspendre una representació, no ja pel que s’hi veu, o pel que s’hi diu, sinó per les amenaces rebudes a l'Ajuntament de Madrid per l’opinió –política- del seu director ara fa no sé quants mesos (declaracions de les que va demanar disculpes i va matitzar en seu judicial), no te lògica. Entenc que l'Ajuntament de Madrid hauria d'haver estat més valent i aguantar la programació i garantir la seguretat de l'espectacle.

En tot cas, en solidaritat amb Pepe Rubianes aquest matí he encarregat als tècnics que es posin en contacte amb la productora per a què el més aviat possible vegin la possibilitat de portar aquest espectacle “Lorca eran todos” a la ciutat de Tarragona dins les Festes de Santa Tecla (festes que coincideixen amb les dates de la gira a Madrid), hi sembla que tindrem alguna oportunitat... jo espero veure el que m’han assegurat és un gran espectacle a la nostra ciutat, vull aquest espectacle a la nostra ciutat. Tarragona tolerant, la Unesco així ho va celebrar fa uns anys precisament en el marc de la Festa Major de Santa Tecla.

15 Comentaris | 0 RetroenllaçOs