Pensant en futures participacions andorranes a Eurovisió...

26 Mar 2007

Aquest any la Ràdio i Televisió d'Andorra ha apostat per un grup de pop punk andorrà ben jove, com són els Anonymous, per tal de representar el Principat dels Pirineus al Festival d'Eurovisió... Però, i l'any vinent?

Des d'Andorra es poden aportar diversos grups musicals, de diverses tipologies musicals, però també es pot anar canviant de gènere, i no enviar cada any quelcom de similar al que es va enviar l'any anterior. Especialment si no és el públic qui escull qui representarà el Principat dels Pirineus a Eurovisió.

Un altre dia el dedicarem a repassar el panorama de música underground del Principat. Pel que fa a la música clàssica, corals i bell canto, podem trobar intèrprets que duguin també un aire diferent al Festival d'Eurovisió des del país dels pirineus.

Des del món de l'òpera, Andorra pot aportar les veus de Marc Canturri (nascut a Andorra l'any 1976), o bé de la Rosalina Mestre (no he aconseguit referències actualitzades d'aquesta cantant).

També es pot investigar el fer una composició amb la participació d'alguns dels membres de l'Orfeó Andorrà o de la Coral Sant Antoni de la Massana.

Aquí teniu un video d'una de les peces que van cantar conjuntament l'Orfeó Andorrà i la Coral Sant Antoni de la Massana durant el Concert de Primavera del 2005. Es tracta d'una sardana, titulada "Andorrana", i composta per Joan Roure. Per cert, Joan Roure és l'avi de la Marta Roure, la primera representant andorrana que va cantar pel Principat d'Andorra i en català al Festival d'Eurovisió, l'any 2004.

Com a intrumentistes, Andorra pot posar un toc especial amb una péça amb una presència clau d'un instrument com és el violoncel per part de Lluís Claret (Andorra, 1951), potser acompanyat del seu germà bessó Gerard Claret (Andora, 1951). També s'ha de tenir en compte l'existència de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra.

Tota aquesta llista és només una llista per poder començar a treballar en una nova proposta musical amb la que el Principat d'Andorra podria participar al Festival d'Eurovisió en propers anys... La veritat és que estic una mica peix en tot aquest tema, i tot el que he redactat aquí es basa en informació inconnexa que he trobat en una recerca ràpida per internet. Sobretot he pres nota per a tenir una base a partir de la qual poder investigar noves possibilitats musicals de la participació d'Andorra al Festival d'Eurovisió.

Aquest any, però, és l'any dels Anonymous amb el seu Punk Rock Californià i la seva cançó "Salvem el món".