Almasäla, Paloma Povedano lidera el seu propi grup de fusió flamenc

11 Mar 2007

Almasäla és el nom del nou grup que lidera Paloma Povedano (antiga veu del grup de fusió Ojos de Brujo). Acaba de treure al mercat el seu primer disc, "Eolh", i sembla que ja és tot un èxit a nivell europeu. No s'allunya del flamenc com a base musical, encara que incorpora altres bases musicals a les seves composicions.

A la seva plana web al Myspace es pot disfrutar de diversos temes (que ara mateix no puc visualitzar, ja sabeu, quan el Myspace va carregat sembla que no es mostren les diverses peces musicals que es poden escoltar en el player del perfil de l'artista). Els primers concerts de presentació del seu primer disc, "Eolh", la van portar primer a Madrid (el 23 de gener, a la sala Galileo), i després un intens tur de tres dies a tres de les quatre capitals catalanes (el 25 de gener a BCN, el 26 a l'Scumm Bar de Tarragona, i el 27 a la Mirona de Girona).

Aquest dissabte 10 de març, si s'han acomplert els pronòstics, ja ha actuat a França, més concretament a la sala Ninkasi de Lió. I sembla que s'ha fet un lloc en les llistes d'èxit de músiques del món, situant-se en la posició 12 de la World Music Charts Europe, on 64 periodistes musicals de les ràdies públiques europees classifiquen les diverses propostes de músiques del món que s'ementen també a les corresponents ràdios. Aíxí, Almasäla ja s'ha situat en els top 10 de diverses de les ràdios que confeccionen aquesta llista ( número 1 a Turquia, número 2 a la República Txeca, numero 5 a Alemanya i Rússia, número 7 a Polònia, número 8 a Eslovènia i número 9 a Grècia).

Us afegeixo el vídeo de la peça "Caminando por la calle..." on Paloma Povedano fuig del flamenc com a base musical d'aquesta cançó, encara que no defuig del flamenc per a donar un color especial al que podriem anomenar un tema pop, un pèl diferent a d'altres temes que es poden escoltar de Almasäla al seu perfil de Myspace. La veritat és que aquest tema ("Caminando por la calle") em recorda els temes que tocava el grup Pastora...

Per cert, tant la plana del Myspace, com el video , han estat penjats a la xarxa per l'empresa de contractació que porta la formació de Paloma Povedano, la francesa De Remusat Management.

Almasäla va entrar directament a la posició 12 del WMCE amb el seu disc "Eolh" a la llista del mes de novembre del 2006, i va repetir el desembre del mateix any, però al gener del 2007 ja va saltar de la llista.