Amb qui se les haurà de veure Andorra a la Semifinal d'Eurovisió (III)

16 Mar 2007

Bé, continuem repassant les cançons amb les que els Anonymous i Andorra se les hauran de veure a la semifinal del Festival d'Eurovisió del proper dijous 10 de maig, a Helsinki.

Malta és d'aquells països que viuen intensament el Festival, i que han aportat temes que podriem dir que tenen un profund perfil eurovisiu, amb més o menys sort a Eurovisió. Malauradament, Fabrizio Faniello va quedar últim a la final del 2006, essent la cançó "eurovisiva" que m'agradava més. Aquest any Malta envia a una representant que per fi ha aconseguit el seu objectiu de representar l'arxipèlag mediterrani a Eurovisió, Olivia Lewis, amb un tema frapant i llatí (cantat en anglès), que crec que pot ser una de les millors interpretacions solistes de la nit. En contra té que Olivia no té un físic espatarrant, i esperem que la posada en escena no tingui res a veure amb la de la gala de "Misión Eurovisión" on va actuar, i que va ser bastant pobre. La cançó no es mereix una posada en escena sòbria i pobre (amb sòbria n'hi ha prou, si cal, però com a mínim canvieu el vestuari, sisplau). Aixó sí, el nostre amic Mikel Herzog va confondre la posada en escena amb la cantant i la cançó, i li van sortir uns "piropos" que més val que se'ls empassi. Aquí va Olivia Lewis amb el seu tema "Vertigo":

Des de Bielorússia ens arriba un jove cantant amb un físic imponent, comparable al de la seva contrincant moldava en versió femenina, i que com ella va ser dels primerencs en ésser escollits per representar el seu país a Eurovisió. Dmitry Koldun cantarà un tema pop, en anglès, amb una imponència vocal similar a la seva imponència física. "Work your magic" crec que, si no dona cap sorpresa, assolirà arribar a la final, i si aconsegueix aquesta fita, no dubteu que igualarà el resultat de Rùssia aquest 2006 amb Dima Bilan, que va quedar segon, només darrera dels finesos Lordi, i just davant de la meva preferida, la bosniana "Lejla". Video va...

Sèrbia torna sense Montenegro, desprès de que el 2006, els mesos previs al referèndum per la independència de la petita república montenegrina, el resultat del jurat que va escollir els representants de la ja extingida federació va ser no només qüestionat, sinò portat a la mateixa UER per la Televisió Pública de Sèrbia, doncs per segon any consecutiu els membres del jurat montenegrins no donaven ni un sol punt a la millor cançó sortida de la semifinal sèrbia. Aquest cop, però, tampoc els membres serbis del jurat van jugar net, però ho van fer prou com per donar algun puntet als que sortien amb millor pistonada de la semifinal montenegrina, els No Name, que anaven a repetir a Eurovisió gràcies als 12 recollits de tots els membres montenegrins del jurat, i algun puntet raquític d'algun membre díscol dels representants serbis (més o menys, com està ara la cosa sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya en el Constitucional, repartit entre membres pro-PP i membres pro-PSOE, i que ara juguen a recusacions per guanyar aquelles dècimes que es necessiten per derrotar al contrari, en comptes de pensar en les decisions en referèndum del poble de Catalunya)... En fi, que el 2006 Sèrbia i Montenegro va haver de retirar-se d'Eurovisió (quan tenia plaça a la final!!!!, i ves per on, va facilitar que fos Croàcia qui actués directament a la final en el seu lloc) per les irregularitats breument explicades anteriorment, i aquest any tornen les dues televisions públiques, la sèrbia i la montenegrina, ja com a dues delegacions separades, i ambdues a la semifinal.

Si per Bielorrússia deiem que hi actuarà un noi ben plantat físicament i vocal, Sèrbia serà representada per una cantant encara menys agraciada físicament que la representant maltesa, però amb una veu més poderosa que la del bielorrus, que ja és dir... Marija Šerifovic serà la primera representant de Sèrbia com a república independent (o sigui, sola, sola, sola, sense cap altra república balcànica mancomunada). Això no vol dir que segurament serà la que més vots rebi dels veïns que fa quatre dies van decidir separar-se dels serbis, doncs una cosa és la política, i una altra és la música. Marija Šerifovic ens cantarà la balada "Molitva" ("Preg"), i penso que és ferma candidata a arribar a la final (no només per la pretenguda màfia balcànica, que sempre ajuda, aixó sí). Video va...