Des de Manresa, dues bandes punteres de la música en català treuen nous àlbums al mercat.

7 Mar 2007

Aquest 28 de febrer Gossos ha renovat en continguts i disseny la seva plana web, on es poden escoltar diversos dels temes que formen part del nou disc que ha sortit al mercat aquest dilluns 5 de març, "Oxigen".

Dues de les bandes més importants dins de l'àmbit de la música en català actual, provinents ambdues de Manresa, acaben de treure en poques setmanes un parell de discs nous. Es tracta, per un costat, un pop-rock diferent a l'habitual dels grups més coneguts catalans, el pop-rock de la formació Dept., que ha tret al mercat el seu quart àlbum, "Equilibri", i per una banda, una de les formacions més conegudes del pop-rock català, continuadora de la primera fornada on va esclatar aquest gènere amb formacions com Els Pets, Sopa de Cabra o Sau. Són Gossos, i acaben de treure aquesta setmana al mercat el seu nou disc, "Oxigen". I amb aquest ja van nou àlbums dels de la capital de Bages.

Aquest dilluns 26 de febrer s'ha posat a la venda el quart àlbum de la formació manresana Dept., que ha estat publicat sota el segell de la discogràfica Música Global. La presentació d'"Equilibri" es farà a l'Auditori de Barcelona el 13 d'abril, i a finals de març començarà la gira de presentació d'aquest quart treball dels manresans.

Ja s'està preparant el videoclip del primer senzill del nou disc, i s'ha triat per a aquest videoclip la cançó "Més senzill". En l'extensió d'aquest article trobareu la nota de premsa que n'ha fet Música Global sobre la posada a la venda d'aquest quart àlbum dels Dept., on es fa un breu repàs de l'evolució de la formació des que van publicar el seu primer àlbum, "Estació Zero", l'any 2001.

Més informació a elSuplement.com:

Surt a la venda "Oxigen", el nou cd de Gossos!

Nou disc dels Dept. : "Equilibri"

I encara que siguin d'àlbums interiors, aquí van un parell de videos d'aquest parell de bandes manresanes. De Gossos presentem el video del seu tema estrella del seu àlbum anterior, "Vuit". Es tracta del tema "No és nou", un tema rescatat de la primera preselecció andorrana a Eurovisió, que es va quedar a les portes de ser la primera cançó a ser cantada en català en el Festival d'Eurovisió, on en Jofre Bardají va poder situar el conegut "Jugarem a estimar-nos". D'aquest tema també hi ha una versió en que Gossos canta "No és nou" acompanyats de la veu de la Beth, una altra eurovisiva, encara que ella defugi d'estudi aquest fet...

I ara, dels Dept., el tema "Vols", que encapçala també el seu disc anterior, "Visions", un tema que entronca la música en català amb un pop-rock més internacional que el que fins aleshores regia les llistes de vendes catalanes.

Bona nit, nois i noies, lectores i lectors (que demà toca treballar, i com sempre em vaig a dormir més tard del que toca, quan m'enredo amb l'ordinador)!!!!