La Vall de Montblanc, paradís natural i patrimonial
Els montblanquins i montblanquines coneixen molt bé la Vall. Són molts els que fan les seves passejades fins aquest indret ple de natura amb el seu curs d'aigua que baixa tot l'any i la seva famosa cascada.
A tot aquest entorn natural l'acompanya també un ric patrimoni arquitectònic com ho és el molí fariner anomenat de dins de la Vall, ja que a prop, fora de la vall n'hi ha un altre. Malauradament l'estat de conservació del molí de dins és molt deplorable amb greu perill d'acabar tot en runes.
Fites de pedra o amb pedres
Les pedres tenen infinitat d'usos. Un de molt antic ha estat durant molts segles fitar les llindes entre propietaris, pobles veïns, comarques i fins i tot països.
A la Conca, com per tot arreu del país en tenim algunes mostres:
La Conca de Bàrbera té un gran futur......
La nostra comarca té un gran futur i aquest no és precisament a base de polígons logístics ni fabriques de cotxes xinesos.
Us convido a visitar aquest interessant bloc:
http://laconca51.blogspot.com
El turisme, la vinicultura, l'agroindústria i la pagesia han de ser el futur de la Conca.
Molins de vent hidràulics
A Blancafort els molins de vent per extreure aigua dels pous tenen ja molts anys. Abans dels moderns molins grocs i verds per aquella zona ja n'hi havia molts de molins hidràulics.
Les flors de l'ametller, són les flors de l'hivern que ensuma primavera
L'ametller (Prunus dulcis) ha tingut des de sempre molta presència a la Conca de Barberà, ocupant moltes de les feixes que van deixar buides els ceps de la fil·loxera.
La realitat dels ametllers actuals és però, molt diferent. Ha passat a ser un cultiu no productiu, el preu de l'ametlla està per terra i els ametllers abandonats.
Manel Martínez
Sóc un enamorat de la Conca de Barberà, del seu patrimoni arquitectònic, cultural, rural i natural.
Aquest bloc és una finestra sobre la conca vista amb els meus ulls i la meva càmera fotogràfica.
Contacte: manelmar@tinet.cat