El Camí del Mal Pas, a la Mussara

Explica Ramon Amigó que aquest camí permetia anar del Mas d’en Coll al Mas de Morenet. Poca informació es té d’aquest camí. El nom pot conforndre’s amb el Grau del Mal Pas, situat més a l’est, ja en terres de l’Aixàviga.

Es localitza un grauet que ben bé podria ésser part d’aquest camí. Més aviat es tracta d’una drecera, però el bosc i l’espessa vegetació impedeixen actualment copsar-ne la importància passada.

Des del Mas d’en Coll, se segueix el Camí de Reus, fins abans del Coll de les Saleres, on s’agafa un sender que encara es manté prou net, el qual porta fins el cap del cingle, ben aprop dels repetidors. Des d’allà, s’aprofita el pas on el cingle es troba com a desfet. Primerament, el camí s’intueix per on davalla però es perd el rastre a mesura que es baixa pel pendís. El bosc i es sotabosc dificulten percebre cap camí. Tanmateix, si s’agafa la direcció del Mas de Morenet, s’hi arriba fàcilment per antigues parades de conreus.

El Mas de Morenet, des de capdamunt del cingle. La Mussara al fons.

Publicat dins de General | Envia un comentari

El Camí dels Foradots, a la Mussara

El Camí dels Foradots arrenca del Camí del Bosc de l’Encens i va a pujar el Cingle del Foradot mitjançant el Pujador del Foradot, fins enllaçar amb el Camí de Reus a Prades, a les proximitats del Mas d’en Coll.

Per les característiques del camí i del pujador, podria ésser una drecera del camí antic de Vilaplana a Mont-ral, el qual passava pel Camí del Bosc de l’Encens. El seu traçat és de pujada sostinguda, suau i protegit pel cingle, que fa que sigui un pas amable de passar. Es troba molt perdut, sols s’hi ha passa per la part del Pujador, suposo que és un pas de caçadors.

El Mas de Morenet des del Camí dels Foradots

 

Arribant al Pujador

Publicat dins de General | Etiquetat com a | Envia un comentari