Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

País Valencià, Països Catalans

erdrag | 06 Abril, 2007 19:42

Aquests darrers dies, per diversos motius, he pensat bastant amb el País Valencià: converses amb diverses persones, lectures de diversos articles en diferents blocs, entrevistes a la tele, ràdio, diaris, etc. Han estat uns dies en que sembla que tot i tothom s’hagués posat d’acord per a parlar de la realitat valenciana.
Aquí, a Catalunya, sovint ens costa conèixer la realitat del País Valencià. Ens costa obtenir informació fiable i real sobre la societat, el dia a dia, el pols d’aquest país a vegades contradictori.

Sovint, com a crítica a la realitat dels Països Catalans se’ns afirma que això és fals ja que els valencians no ho volen pas i que els catalans som uns colonialistes, uns imperialistes. Si ens fixem en el que volen els ciutadans del PV, no ho sé què seriem; igualment com tampoc sé què seriem a Catalunya si haguéssim de ser el que volgués la majoria dels ciutadans que viuen aquí. Però com que el que és un territori ho és i punt.
Per sort, els ciutadans només poden definir-ne el nom, però el que és ho és, encara que s’hi vulgui posar un altre nom.

Doncs, això que deia, que la realitat del PV no té res a veure amb el que veiem pels mitjans, ni tan sols amb el que veiem per TV3. La realitat del País Valencià està protegida amb una bombolla, amb una armadura per a evitar que surti, per a evitar que arribi a Catalunya, per a evitar que tots plegats tinguem consciència de Països Catalans.
El PV és part de la realitat catalana. El PV és diferent a Catalunya, i així ha de ser. El PV no és Catalunya, ni ho ha de ser, però tampoc és Espanya. El PV forma part de la realitat inqüestionable dels Països Catalans. I, això ho saben i lluiten per a fer-ho realitat en la vida diària moltíssims valencians, en una situació molt més difícil que aquí, i per això han de tenir tot el nostre suport.
Fa un temps que tenia els meus dubtes sobre la realitat en el dia a dia al PV, ara cada cop ho tinc més clar: la nació no serà mai completa sense el País Valencià.

Visca el País Valencià!
Visca els Països Catalans!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb