Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Suport a la Núria Pòrtulas

erdrag | 23 Febrer, 2007 23:07

Educar persones perquè aprenguin a respectar-se, a acceptar la diferència, a enriquir-se amb la diversitat, a resoldre pacíficament els conflictes, a construir projectes col·lectivament, a implicar-se en l'entorn des d'uns valors i uns principis fonamentats en la fraternitat universal. Això és el que fan un gran nombre de joves del nostre país que dediquen el seu temps lliure a fer de caps als prop de 140 agrupaments de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya que hi ha escampats per tot el territori català.

Es fa complicat pensar que aquesta tasca, que requereix un gran esforç i compromís personal, que s'exerceix des de l'absoluta gratuïtat, pugui fer-se sense compartir aquests valors i principis que fan sentir-nos germans de tothom i constructors de la pau. L'esperança dels qui formem el Moviment Escolta i Guia és que totes les persones que hi han passat, especialment les que han fet d'educadores i s'hi han implicat, esdevinguin persones compromeses i capaces de contribuir a la construcció d'una societat més justa, pacífica i solidària.

Per tot això es fan difícils d'entendre les acusacions que es mantenen sobre la Núria, una persona que ha estat tants anys a l'agrupament escolta Pare Claret de Girona. Com que creiem en la tasca que fem i en l'autenticitat dels nostres valors creiem en la seva innocència.

D'altra banda, i amb respecte per la funció necessària que exerceixen els cossos de seguretat pública del nostre país, que en molts moments han pogut donar assistència als nostres agrupaments en situacions accidentades o imprevistes, no podem deixar de denunciar alguns mètodes permesos per la llei antiterrorista que vulneren clarament els drets humans i pels quals és possible la detenció d'una persona sense una acusació fonamentada i la incomunicació forçada d'aquesta durant cinc dies, fent-la ingressar a la presó de forma preventiva sense comprovar-ne la culpabilitat ni imputar-li cap fet delictiu i passant per alt la seva presumpció d'innocència.

Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya, des del seu respecte per la justícia i des del rebuig a la violència com a via de resolució dels conflictes, vol expressar públicament el seu suport a la Núria i al seu entorn familiar per la seva detenció i incomunicació forçada en aplicació de la llei antiterrorista, i pel règim de presó preventiva al qual ha estat sotmesa, en demanem l'alliberament així com volem encoratjar l'agrupament escolta Pare Claret a continuar treballant fermament per la pau, la resolució pacífica dels conflictes i la fraternitat universal.

Benjamí Aguilar,
membre de la Taula Executiva de MEGSJC
en representació de Minyons Escoltes Guies Sant Jordi de Catalunya.

Article publicat avui, 23 de febrer al diari El Punt.

3.001 € pels papers dels catalans

erdrag | 23 Febrer, 2007 13:03


Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb