Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

N’estic fart !

erdrag | 13 Febrer, 2007 17:48

nens tolerància

L’altre dia, a la porta del Carrasclet, hi trobo una enganxina contra la immigració amb l’argument de que suposadament ens prenen els llocs de treball. I, a sobre, en castellà.
Ahir, aquesta mateixa enganxina, a la porta de l’escola on treballo. I, moltes altres enganxines en la majoria d’indrets quotidians. Curiosament, o no, totes en castellà.

N’estic fart que els racistes ens facin creure que la gent de fora ens vol prendre al feina, o les ajudes oficials, cosa totalment falsa. Les feines que, en general, fan els immigrants són feines que la gent d’aquí no acostumem a voler o que fins i tot rebutgem i ens en riem. I, en cas que les vulguem fer, tenim moltíssimes més possibilitats de que ens agafin abans que els immigrants, amb un sou que no ens permet viure en les condicions en les que estem acostumats, però que als immigrants els permet viure i enviar diners als seus països. Com pot ser això? Serà que estalvien més? Serà que no necessiten tantes comoditats?
Tota aquesta gent és racista i, de la mateixa forma que en general, no tolerem les idees nazis, tampoc ho hauríem de fer amb les idees racistes. I, crec que això no és pas anar contra la llibertat d’expressió, sinó que és anar a favor de la llibertat de tothom a viure amb dignitat i a ser respectat com a persona.

Curiosament, o no, aquesta gent que ara posa el crit al cel per l’arribada d’immigrants són precisament els que (ells o els seus pares) van arribar aquí fruit de les onades d’immigració dels anys 60 i que, se’ls va ajudar, se’ls va donar un suport. Segurament no era tot el que necessitaven, però per això ara tenim la seva experiència per a fer-ho millor i no tornar-nos a equivocar, no tornar a fer guetos culturals i lingüístics, no tornar a dividir la societat. Curiosament, però, moltes d’aquestes persones, en comptes d’ajudar a construir la societat catalana, la seva societat; ha decidit posar-s’hi en contra.
També es posaran en contra de la immigració que els va portar a ells aquí?

No volen perdre la seva cultura, però en canvi, fan tot el possible per a que es perdi la cultura del lloc on viuen; no els agrada sentir altres llengües que no siguin la seva, però no fan res per a respectar la llengua del país on viuen...

Quedi clar, però, que no estic pas generalitzant i que la majoria de persones castellanoparlants o que van arribar als anys 60 estan totalment integrades i són totalment respectuoses amb tothom. De la mateixa forma, també hi ha persones racistes en la resta de col·lectius.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb