PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


INGLATERRA - (*) Restos romanos encontrados en Rutland Water. 01.08.08

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 18:37
Article Image

Restos de la Edad de Hierro y romanos se han descubierto junto a Rutland Water.

Los arqueólogos han encontrado una gran área posiblemente utilizado como un animal recinto durante la Edad de Hierro - de unos 800BC a la conquista romana -, así como las bases de un siglo después de JC 3 ª circular construcción romana.

El equipo ha estado llevando a cabo una encuesta en inglés para Agua, que está creando una serie de lagunas en el sitio.

  Las lagunas son parte de un £ 115 millones proyecto, que, por la que se incluyen 30 millas de tuberías y la construcción de una planta de tratamiento de agua para ayudar a suministrar un aumento del número de hogares en la región.


Arqueólogo Andy Mudd dijo que los descubrimientos no retrasar el proyecto.


 Él dijo: "Hay dos sitios. La primera es la Edad del Hierro recinto, que es realmente grande - alrededor de 70 metros por 70 metros - con un disparo fuera de casa.

"No hemos encontrado ninguna basura doméstica, por lo que creo que probablemente fue utilizado como un animal recinto, pero el tamaño es un poco de misterio.
"La otra es encontrar un edificio romano de aproximadamente el siglo III.


"Es el tipo de cosas romana encontrados en granjas, porque en esta ocasión por las explotaciones iban por todas partes.
 "Hemos encontrado algunos metales, monedas, cerámica y huesos de animales."


Steve Swan, director del programa ingles del Agua del y director de programa para el proyecto Rutland Water, dice: "Las lagunas se están creando porque Rutland El agua es un área de especial interés científico.


"No queremos que el nivel que bajar si está tomando más agua, por lo que estamos creando estos humedales independiente para la avifauna.


 "Es un gran sitio, por lo que hemos sido capaces de trabajar en torno a los arqueólogos".

Las lagunas, que cuesta alrededor de £ 6 millones de habitantes, se han diseñado de modo que no se ven afectados por los cambios en el nivel de la principal reservorio de agua que se saca y se bombea a los hogares.

  El agua planes firmes para crear seis lagunas de 2010, con tres áreas de la principal reservorio separados a mantener su nivel constante

 

 

 http://www.thisisleicestershire.co.uk/displayNode.jsp?nodeId=132935&

command=displayContent&sourceNode=132702&contentPK=21039122&

folderPk=77465&pNodeId=132393



El Bisbat de Lleida no lliurarà les obres d'art de la Franja abans del setembre - 11.07.08

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 12:01


EL PUNT. Lleida

El Bisbat de Lleida va anunciar ahir que no decidirà fins al setembre si requereix a la Generalitat el seu permís per tornar a la diòcesi de Barbastre-Montsó (Osca) les obres dipositades al Museu Diocesà que fa temps que són motiu de litigi. D'aquesta manera, està clar que la diòcesi catalana no lliurarà l'art sacre abans que acabi aquest mes, com havia acordat i signat –al marge del consorci que gestiona la col·lecció– amb el bisbat aragonès davant del representant del Vaticà a Madrid.

«En aquests moments s'està treballant sobre l'acord, estudiant els aspectes jurídics i tècnics que comporta amb les institucions implicades, és a dir, els membres que formen part del consorci del museu, la Generalitat i la diòcesi de Barbastre», van indicar fonts del bisbat lleidatà. «De moment no se sol·licitarà el requeriment fins que passin les vacances d'estiu i mentrestant s'aniran estudiant les implicacions tècniques i jurídiques de l'acord subscrit entre les dues diòcesis», hi van afegir.

Quant al termini per al lliurament de les obres al Bisbat de Barbastre fixat clarament en aquest acord, la diòcesi lleidatana assegura que es tracta únicament d'un «indicatiu temporal», però que no implica cap obligatorietat: «Si no es fa dins d'aquest termini, no passa res.»

El Bisbat de Lleida tampoc no pot assegurar que al setembre sí que es farà aquest requeriment.

 

 http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2927346

 



Hallan inscripciones jeroglíficas del antiguo Egipto. 11.07.08

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 11:50

 

Localizan arqueólogos una piedra de 70 centímetros de largo, 40 de ancho y 50 de grosor en la localidad de Meida, a 25 kilómetros al este de Damasco, que habría sido utilizada por los antiguos faraones egipcios
 EFE
El Universal
Amán Viernes 27 de junio de 2008
07:17
Un grupo de arqueólogos sirios ha encontrado en los alrededores de Damasco una pieza de basalto con inscripciones jeroglíficas y cuyo origen se remonta al año 1300 a.C, informó hoy la prensa local.

En concreto, los expertos han hallado una piedra de 70 centímetros de largo, 40 de ancho y 50 de grosor en la localidad de Meida, a 25 kilómetros al este de Damasco, que habría sido utilizada por los antiguos faraones de Egipto.

Según el responsable del Consejo de Administración de Antigüedades de Siria, Mahmud Hamud, la pieza fue utilizada para construir uno de los pilares de la antigua mezquita del municipio.

Explicó que este tipo de piedras "se utilizaban frecuentemente en el tiempo de los faraones para rememorar algunos acontecimientos", y añadió que la pieza data de la época de Ramsés II, "el más famoso de los reyes de la decimonovena dinastía", que se extendió entre los años 1580 y 1090 a.C.

Sobre los jeroglíficos, Hamud aseguró que, tras una lectura inicial, han concluido que el texto recoge parte de los diarios del reinado de Ramsés II (1290-1244 a.C.).

En la parte superior de la piedra, según este experto, se puede ver la pierna del dirigente egipcio sobre la del dios Amón, mientras que en la zona inferior de la pieza aparecen alabanzas al propio Ramsés II.

Por su parte, Ibrahim Omairi, responsable del Departamento de Construcción del Consejo, destacó que la localidad de Meida guarda varios restos arqueológicos y arquitectónicos, señal de que esta zona ha estado habitada desde hace mucho tiempo.

Las fronteras del imperio faraónico incluyeron parte de la actual Siria entre el 1539 y el 1075 a.C.

mzr

 

http://www.eluniversal.com.mx/notas/518213.html



TREDOS - Santa Maria del Cap d'Aran recuperarà les pintures del segle XI

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 09:08


EL PUNT.
Barcelona

L'església de Santa Maria de Cap d'Aran, que és de titularitat del bisbat d'Urgell, comptarà amb una reproducció virtual de les seves pintures romàniques del segle XI i XII. Aquesta obra es va espoliar durant la postguerra i avui, la part més important, s'exposa al Metropolitan Museum de Nova York. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, el bisbat d'Urgell, el Conselh Generau d'Aran i l'Entitat Municipal Descentralitzada de Tredòs invertiran 61.694 euros en la reproducció.

Les pintures que ara es veuran mitjançant una projecció d'imatges d'alta resolució conformaven un conjunt de pintures romàniques que decoraven l'absis i el presbiteri de l'església. La part més important d'aquest conjunt de pintures ocupava la conca absidal de l'església i representava l'escena de la Mare de Déu en majestat flanquejada pels arcàngels sant Gabriel i sant Miquel i l'adoració dels reis. El conveni, signat ahir, preveu la constitució d'una comissió, que establirà l'horari i els dies en què es realitzarà la projecció perquè sigui compatible amb les celebracions litúrgiques.

 

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2928391


SERINYA - Les excavacions a Serinyà volen arribar a nivells més antics d'ocupació humana. 11.07.08

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 09:06


L.P.. Serinyà

La campanya d'excavacions a les coves de Serinyà es va començar el 30 de juny passat, en concret a la cova de l'Arbreda. La recerca, en la qual participen una quinzena d'arqueòlegs de la Universitat de Girona i d'altres centres universitaris francesos, alemanys i austríacs, vol arribar als nivells més antics de l'època musteriana. Actualment, ja estan treballant en aquests nivells, però es tracta d'una etapa del musterià en què hi havia poca ocupació humana.

Segons va explicar ahir una de les directores de l'excavació, Laura Romero, estan trobant moltes restes de fauna, especialment d'ós de les cavernes, ja que usava la cova per hivernar-hi, però també restes de hiena i d'algun altre gran carnívor. També han localitzat eines fetes pels humans, però poques, dada que indica que la cova només era ocupada momentàniament. De tota manera, la direcció de l'excavació considera que en nivells inferiors i més antics es poden trobar indicis clars d'ocupació humana més estable i de més riquesa pel que fa a troballes. Per aquest motiu es vol anar rebaixant el terreny per arribar a una zona més profunda. L'excavació està dirigida també per Narcís Soler i Quim Soler i està previst que es dugui a terme al llarg de tot aquest mes de juliol. El jaciment de les coves prehistòriques de Serinyà és un dels més antics de les comarques gironines pel que fa a recerca arqueològica.

 

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2928641

Powered by LifeType