PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


LLEIDA - Hallan restos de policromía en la fachada de la Anunciata de la Seu

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 11:04
Muestra de los hallazgos en la Seu Vella
Muestra de los hallazgos en la Seu Vella
(Departament de Cultura)
Lleida - Francesc Guillaumet 2007-05-11
La restauración de la fachada de la Anunciata de la Seu Vella, una obra presupuestada en 800.000 euros y que arrancó en julio de 2006, ha puesto al descubierto diversos restos de policromía en las ménsulas, la escultura de la fachada y la inscripción que se sitúa encima de la puerta principal de este entorno.

A falta de retirar el andamio que cubre la fachada de la Anunciata, la restauración está casi concluída, según fuentes del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. Puesto que este hallazgo no estaba contemplado en la restauración, la Conselleria de Cultura se plantea iniciar otra fase que estaría destinada a destacar los elementos de policromía hallados en esta campaña, además de consolidar y proteger estos detalles, puesto que existen algunos elementos que necesitan un trato específico, según las mismas fuentes.
La restauración de la fachada y la Porta de l’Anunciata de la Seu Vella, incluida en el plan director del monumento, se ha centrado en rehabilitar no sólo la pared, sinó también el rosetón y los elementos escultóricos de este entorno.
Una puerta anterior al año 1215
-
 (Segueix)

BENIFALLET - El govern invertirà més de 222.000 euros per fer visitable el Castellot de la Roca Roja de Benifallet

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 10:52

Imatge virtual de com quedarà el poblat ibèric. Foto: EL PUNT
El projecte inclou un embarcador i una passarel·la d'accés des del riu Ebre

ROSER ROYO.
Benifallet
Arribar al poblat ibèric del Castellot de la Roca Roja de Benifallet és gairebé una odissea. Situat a quatre quilòmetres del nucli urbà, actualment s'hi pot accedir per un camí només transitable per tot terrenys i des del riu travessant marges i finques privades. Ara a través del pla de dinamització turística de les Terres de l'Ebre es preveu fer visitable aquest poblat i crear un nou accés des del riu. El projecte està pressupostat en 222.765 euros i inclou la construcció d'un nou embarcador fluvial.

Habitat sense interrupció des del segle VI fins al segle II abans de Crist, el Castellot de la Roca Roja de Benifallet és un dels poblats ibèrics més ben conservats de Catalunya i això dóna joc a fer moltes coses. El projecte per fer-lo visitable, que es va presentar ahir en un acte públic amb un cert tuf preelectoral al casal del poble, vol solucionar d'entrada la inaccessibilitat de l'indret, on actualment només es pot arribar amb tot terreny o a peu travessant diverses finques privades.

-


 (Segueix)

INGLATERRA - Movimiento de los constructores adentro en el castillo de Stafford (*)

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 09:10

es72715castlechron-dw.jpg

Movimiento de los constructores adentro en los castlees. El castillo de Stafford está experimentando un proyecto de la renovación del comandante £100.000. Trabaje para crear una nueva entrada de los visitantes y restaurar el ala del oeste acaba de comenzar en la atracción turística popular. Se anticipa que la nueva entrada será terminada en hora de coincidir con el primer funcionamiento de Shakespeare del festival de Stafford de mucha dificultad sobre nada de junio el 28. Los trabajadores estarán en el sitio para los pares siguientes de los meses que restauran la pared principal a al oeste del castillo, que hace frente a la autopista M6.

El ala del oeste es actualmente pared de la parte y pasamano de la parte pero restaurado una vez sea una construcción de seis metros de alto completa como estaba originalmente. El consejo de ciudad de Stafford (SBC) está financiando la restauración que se está realizando con el forro de la herencia inglesa. Los masones de piedra del especialista están realizando los trabajos usando la piedra de Hollington de una mina en Uttoxeter.

La voluntad Conaghan del portavoz del SBC dijo los contratistas principales son Stafford Sandy firme y el Co que ha llevado hacia fuera un número de los proyectos históricos de la renovación en la ciudad incluyendo la casa alta antigua en Sr. Conaghan de los años 80 dijo que el castillo es uno del más grande del Reino Unido y que se sienta en uno de la tierra normanda preservada pasada trabaja en el país. Él dijo: "el trabajo en el castillo es parte de un proyecto en curso de la reparación que tenga el forro de la herencia inglesa para mejorar una de las atracciones turísticas del primero ministro en el condado."

http://www.expressandstar.co.uk/2007/05/04/builders-move-in-at-castle/

TARRACO - L'associació Sant Fructuós recrea un funeral cristià del segle V

noticies de T A R R A C O - — Publicat per josep.m @ 08:40
Una de les escenes de l'espectacle de l'associació Sant Fructuós. Foto: J. FERNÀNDEZ

C.F.. Tarragona

L'associació cultural Sant Fructuós protagonitza una de les novetats de les jornades Tàrraco Viva: In coemeterio, la recreació del procés d'un funeral cristià d'època tardoromana. A través de diversos quadres plàstics, l'espectacle mostra des de la preparació i posterior exposició del cadàver fins al seguici fúnebre, l'enterrament i, finalment, la pregària dels difunts. El muntatge es va estrenar divendres al claustre de la catedral de Tarragona i aquesta nit serà la darrera oportunitat per veure'l, a un quart d'onze de la nit.

Les jornades Tàrraco Viva continuaran avui amb altres espectacles que mostren com era la societat romana. Per exemple, el batejat com a Gal·la Placidia domina nostra, que recrea una cort imperial i, a través de la vida de Gal·la Placídia, s'explicaran els últims dies de l'imperi romà d'Occident. El muntatge és a càrrec del grup Legio I Germanica, i es podrà veure al Col·legi d'Arquitectes (22 h). A la mateixa hora, Nemesis explicarà al fòrum de la colònia com era el culte romà a la deessa Isis.

 

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2394119


TARRAGONA / LA CANONJA - Ja són tres les defenses de mamut descobertes al jaciment de la Boella

noticies de T A R R A C O - — Publicat per josep.m @ 08:24

Restes de dues defenses de mamut Foto: ROSA BONCOMPTE

Els arqueòlegs també estudien la cronologia dels elements de la indústria lítica que evidencien la presència humana

CARINA FILELLA.
Tarragona
Els arqueòlegs que treballen en el jaciment de la Boella, que la setmana passada van donar a conèixer la troballa d'una de les grans defenses de mamut extingit, que podria tenir més de 800.000 anys d'antiguitat, s'ha ampliat ara amb la descoberta de dues grans defenses, una de les quals fa més de dos metres de llargada. A més, s'han trobat moltes peces de la indústria lítica, com ara sis ganivets i diverses ascles, que evidencien la presència humana. Ara, els investigadors intenten determinar la cronologia del jaciment, que podria ser d'entre 800.000 i 1.200.000 anys, similar a la dels d'Atapuerca i Orce. «Creiem que corresponen al plistocè inferior, anteriors a 800.000 anys; i d'aquests jaciments n'hi ha quatre de comptats a Europa», segons el director de l'excavació.

restes de dents de l'animal Foto: ROSA BONCOMPTE

De moment no s'ha determinat si dues de les grans defenses (una fa més de 2 metres de llargada) pertanyen al mateix mamut. Tampoc no es coneixen les causes de la mort: si va ser una mort natural, si va estar causada per l'activitat d'animals carnívors, o bé per la intervenció de l'home.

 

-

 (Segueix)

Powered by LifeType