PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


NOTA.-

(*) - traduccio automatica — Publicat per josep.m @ 20:57

Els textos marcats amb l'asterisc (*) han estat traduits mitjençant traductors automatics, al final teniu l'enllaç de l'article original.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Los tectos señalados con el asterisco (*) han sido traducidos mediante traductores automaticos, al final tienes el enlace del articulo original



MEXICO - Buscarán con un radar presunta cámara funeraria azteca

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 20:28

Ciudad de México.- Expertos mexicanos usarán un radar para establecer si hay una cámara funeraria debajo del monolito de Tlaltecuhtli, “señor o señora de la tierra”, encontrado en octubre en la zona arqueológica del Templo Mayor de la capital mexicana.

Según informó hoy el Instituto Nacional de Antropología e Historia (INAH) en un comunicado, primero se creará una estructura especial para retirar y restaurar el monolito de 12 toneladas, hallado en la Casa de Las Ajaracas durante trabajos de remodelación.

“Se presume la presencia de una cámara en la que podrían estar depositados los restos de Ahuizotl, gobernante mexica que antecedió en el trono a Moctezuma II” y murió en 1502, informó el INAH.

 (Segueix)

L'Arxiu de la Corona d'Aragó, primer candidat de l'Estat a Patrimoni Europeu

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 20:14
La ministra Carmen Calvo va anunciar la candidatura en l'acte de constitució del patronat

+ El president del govern d'Aragó, Marcel·lí Iglésias, abraça la ministra Carmen Calvo mentre recorren l'exposició sobre el fons de l'arxiu. Foto: JUANMA RAMOS


A. VIVES.
Barcelona
L'Arxiu de la Corona d'Aragó serà la primera candidatura que presentarà el govern de Rodríguez Zapatero a una iniciativa nova de caràcter europeu que preveu distingir els principals símbols del patrimoni que ajuden a explicar la unitat del Vell Continent. La ministra de Cultura, Carmen Calvo, va anunciar la presentació d'«aquest tresor històric» com a candidat a Patrimoni Europeu en l'acte de constitució oficial del Patronat de l'Arxiu de la Corona d'Aragó, on van participar representants dels governs de Catalunya, Aragó, les Balears i el País Valencià. Tot i l'esperit d'entesa, els presidents Marcel·lí Iglésias, Jaume Matas i Francisco Camps van defensar el recurs d'inconstitucionalitat contra l'Estatut català, que preveu que els fons propis s'integrin en els arxius de Catalunya.

 (Segueix)

Powered by LifeType