PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


ULLDECONA - L'Ajuntament d'Ulldecona reobre el castell al públic després de finalitzar la cinquena fase de les obres

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:57
L'Ajuntament d'Ulldecona té previst reobrir i iniciar les visites guiades al castell medieval a partir d'aquest mes de febrer, un cop han finalitzat les obres de la cinquena fase per a la recuperació del monument. Les actuacions han consistit, principalment, en l'arribada dels serveis bàsics a l'espai, la il·luminació i la neteja i consolidació d'espais excavats. El trasllat de les futures excavacions fora de la zona de la porta de la muralla, permetrà, a més, explotar turísticament el castell de forma estable.
Jordi Marsal // ACN |
 (Segueix)

TARRAGONA - Hallan una puerta del Forum oculta

noticies de T A R R A C O - — Publicat per josep.m @ 18:51
La Casa Montoliu, sede del Conservatori de Música de la Diputació, contiene estructuras romanas que podrían acabar con un gran enigma: la distribución del pórtico del Forum
Por carles gosálbez |

Los trabajos de rehabilitación de un viejo almacén de la casa noble de la calle Cavallers, para su transformación en aula de música, han dejado al descubierto varios muros del edificio del Forum que estaban recubiertos de yeso. El arqueólogo de Cota 64, Albert Vilaseca, manifestó al Diari que «estamos ante un nuevo acceso entre el pórtico de la plaza del Forum de la Provincia y el Circo, del que no teníamos la menor idea».
 (Segueix)

PERATALLADA - La comissió de Patrimoni examinarà demà els projectes de Peratallada

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:49

DANI CHICANO. Girona

La comissió de Patrimoni Cultural de Girona examinarà demà els projectes de les dues obres que Cultura va fer aturar la setmana passada i que es feien dins l'entorn de protecció del nucli de Peratallada, un Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

L'obra que es fa darrere de l'església de Sant Esteve (segle XIII), promoguda per Pau Guardans, un empresari que havia ocupat un alt càrrec al Ministeri d'Indústria i familiar de l'eurodiputat Ignasi Guardans (CiU), correspon a un habitatge particular, i la urbanització del sector dels Horts és una promoció del notari gironí Enric Brancós, marit de l'arqueòloga Amèrica Barti, que té com a objectiu la construcció de diversos habitatges.

 (Segueix)

BELLPUIG - Cultura restaura el convento de Sant Bartomeu de Bellpuig

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:41
Bellpuig - Montse Torres 2007-01-23
El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat sacó ayer a concurso la restauración de la fachada norte del convento de Sant Bartomeu de Bellpuig, para lo que se ha destinado un presupuesto de 150.192 euros.

La actuación, que una vez adjudicada tendrá un plazo de ejecución de unos seis meses, se enmarca en el plan director del monumento, en el que se establecen actuaciones como la restauración de las fachadas, la conservación de la arquitectura o la reparación de los tejados, entre otras.
En esta fase, se actuará sobre la fachada norte (que tiene una superficie de 600 metros cuadrados) repicando los rebozados, arreglando las cubiertas y adecentando el conjunto. Asimismo, está previsto que se actúe en unos 180 metros cuadrados de terreno, según confirmaron fuentes de Cultura.
 (Segueix)

Powered by LifeType