PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


AIGUAMURCIA - La Generalitat restaura la planta noble de la Casa de la Bergadana dins del conjunt monumental del monestir de Santes Creus

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:40
Vista de conjunto.
El Departament de Cultura acaba de licitar les obres de restauració de la planta noble de la Casa de la Bergadana al monestir de Santes Creus, un conjunt monumental gestionat pel Museu d'Història de Catalunya. La casa acollirà l'arxiu bibliogràfic de Santes Creus, una sala d'actes i d'altres dependències. El pressupost base de licitació és de 252.000 euros, amb un termini d'execució de set mesos
ACN |

L'arquitecte dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jaume Costa, ha explicat a l'ACN que es tracta d'una planta d'uns 150 metres quadrats, remodelada pels seus anteriors propietaris i en condicions per a ser utilitzada. Tot i això, encara conserva alguns petits elements de l'època barroca.

El projecte preveu la remodelació de tota la planta, per a habilitar-hi l'arxiu bibliogràfic i una sala de reunions, on s'hi col·locarà mobiliari i ordinadors amb connexió a Internet. També s'arreglaran les escales i s'instal·larà un ascensor per a què sigui un espai accessible.
 (Segueix)

AMPOSTA - Una exposició destaca la riquesa patrimonial i històrica dels passos de barca del delta de l'Ebre

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:34
La mostra s'exhibeix al Museu Comarcal del Montsià fins a l'11 de març
NATÀLIA BORBONÈS. Amposta
Divulgar la importància patrimonial i històrica dels passos de barca del delta de l'Ebre és una de les finalitats de l'exposició Creuar l'Ebre. Dels passos de barca als ponts penjants del delta, que avui s'inaugura al Museu Comarcal del Montsià. Produïda pel mateix museu, amb el suport del Parc Natural del Delta de l'Ebre i de l'Ajuntament d'Amposta, la mostra aplega una seixantena de fotografies, un bon nombre de documents originals i entrevistes als barquers o passadors.
 (Segueix)

ESTERRI D'ANEU - Localizan en Aigüestortes restos de 100 yacimientos arqueológicos

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:21

Aigüestortes

Esterri d’Àneu - Francesc Guillaumet 2007-01-26
El Ecomuseu de les Valls d’Àneu inaugurará el 30 de enero la exposición Llegir la història de la muntanya. Arqueologia al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, una muestra que divulgará los materiales y la información obtenida durante la elaboración de un inventario arqueológico de la zona que ha realizado desde el año 2004 un equipo de la Universitat Autònoma de Barcelona y en la que se han localizado un centenar de yacimientos.
 (Segueix)

ROMA - La falta de fondos amenaza con el derrumbe de la colina del Palatino

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 18:05
JUAN VICENTE BOO CORRESPONSAL
ROMA. La majestuosa colina romana que ha regalado su nombre a los palacios del mundo entero se está cayendo a pedazos. El Palatino, corazón del poder romano en la época del Imperio, pierde trozos cada invierno en cuanto llegan las lluvias. Para salvar los palacios de Augusto, de Tiberio, de Domiciano y de Septimio Severo harían falta 130 millones de euros, que una Italia en bancarrota presupuestaria es incapaz de reunir.
Pero el ministro de Cultura, Francesco Rutelli, ha conseguido al menos siete millones de euros para empezar a apuntalar con cables de acero, cerchas, tirantes y andamios los 13 edificios en peligro, que son el 40 por ciento de toda la colina. «El Palatino es nuestra colina más sagrada, y ha sufrido un abandono sorprendente», comentó el ministro Rutelli al anunciar el plan, olvidando que cada uno de sus predecesores ha puesto en su día el grito en el cielo por el mismo motivo.
 (Segueix)

Powered by LifeType