PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


BARCELONA - Santa Caterina mostra els seus vestigis

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 21:45

Sota les parades del mercat de Santa Caterina de Barcelona s'amaguen 4.000 anys d'història. Ara el cistell d'anar a comprar es pot completar amb un apunt cultural a l'espai que l'Ajuntament va inaugurar ahir al migdia, que mostra una part dels vestigis excavats i estudiats els darrers anys. Es tracta d'un petit espai museïtzat, amb fotografies i plafons informatius, que ofereix l'evolució històrica d'aquest sector de la ciutat des de la prehistòria fins a l'actualitat. El nou centre d'interpretació arqueològica completa la intervenció global després de la reobertura del mercat, fa un any i mig.
 (Segueix)

TARRAGONA - L'ICAC analitza el lligam entre la gestió de l'aigua en el món romà i en l'actual

noticies de T A R R A C O - — Publicat per josep.m @ 21:43

+ Francesc Tarrats, Isabel Rodà i Ella Hermon. Foto: R. BONCOMPTE

L'any 87 aC, un jurista romà va dictar un decret per posar ordre en un conflicterelacionat amb l'abastament d'aigua que enfrontava diferents comunitats que envoltaven el territori de l'actual Saragossa. Un conflicte que en l'actualitat encara persisteix: el polèmic transvasament de l'Ebre

 

 (Segueix)

TARRAGONA - Un informe de Cota 64 nega que les restes de l'avinguda Vidal i Barraquer de Tarragona tinguin cap valor arqueològic

noticies de T A R R A C O - — Publicat per josep.m @ 21:32
C.F. ACN. Tarragona
L'informe de l'empresa Cota 64, que s'encarrega de supervisar les obres de soterrament de contenidors a Tarragona, nega que les restes trobades en les excavacions de l'avinguda Vidal i Barraquer tinguin cap valor arqueològic tal com havia denunciat la Reial Societat Arqueològica Tarraconense (RSAT). Per la seva banda, l'Ajuntament va assegurar ahir que havia fet correctament la supervisió de les excavacions i insta la Generalitat a resoldre el conflicte per poder continuar amb les obres, que han estat paralitzades en resposta a la denúncia de la RSAT.
 (Segueix)

PERU - Misterios de la gente de las nubes

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 21:14
500 años para ser admiradas. Una exposición en Lima exhibe las momias de la cultura Chachapoyas, una de las más desconocidas.

Momia Lima

Tras pasar por Austria e Italia, Lima acoge la exposición Momias de Leymebamba que abrirá sus puertas el próximo jueves en el Museo de la Nación según informa en su edición digital el diario El Comercio de Perú.
La muestra reúne 93 piezas del Museo de Leymebamba entre las que destacan doce fardos funerarios que se encuentran en un excelente estado de conservación. También se pueden observar varias objetos de cerámica y otros utensilios realizados en madera o en metal que pertenecen a la antigua cultura Chachapoyas, una de las civilizaciones más desconocidas por los investigadores. (Segueix)

Powered by LifeType