Probablement Déu no existeix !!!

05 Gener, 2009 16:47
Publicat per csala, General

Sé que hi ha notícies i, que hi ha fets al món i a Catalunya molt més importants que aquest per centrar-hi l'atenció, però no puc passar per alt la campanya organitzada per l'entitat Ateus de Catalunya, sota el lema "Probablement Déu no existeix. Deixa de preocupar-te i gaudeix de la vida".

No ho entenc, li dono algunes voltes, i la veritat trobo una pocasoltada tant la campanya com el lema. Un lema que sembla ha estat importat d'Anglaterra, i una campanya en la que sembla ser que hi ha persones que han donat diners per a posar aquests anuncis a uns autobusos de Barcelona. Queda clar que hi ha públic per a tot. Abans de res, respecte. Però, no entenc que persegueix la campanya. La felicitat de les persones al món terrenal ??. El llibertinatge?. El passotisme?.

A més, em resulta una campanya incongruent, a veure, si són ateus... perquè fan servir l'expressió "probablement" (???), si són ateus, ho són i punt, i per tant la frase hauria de dir : "Déu no existeix...", introduir l'expressió  "probablement" els allunya, i molt, de la negació de Déu (postura pròpia del ateïsme, no?) i s'apropa més a una posició dels anomenats agnosticistes escèptics. Introduir el "probablement" destapa pors dels propis ateus???. I el lema segueix...

"Deixa de preocupar-te...", home doncs els que en tenen de fe, els teistes, massa preocupats de la seva vida terrenal no ho estan; és més, en conec que són força feliços en la creença que estem de pas, que hi ha un més enllà, i la veritat, molts, a la seva manera o més a la nostra, gaudeixen de la vida, no veig incongruència en creure en Déu i no gaudir de la vida.

Més bé, els que estan preocupats, sovint són / som aquells que els / ens falta fe per creure. Deixar aquest món, l'únic món, crea angunia. No?. Poder per això, la necessitat d'aquesta campanya, per compartir les pors, diluïr-les. No ho sé, però el "probablement" posa de relleu aquesta incertesa, aquesta por, aquest, per si acàs...

 

 

3 Comentaris | 0 RetroenllaçOs