Llençament de sabates..., no ho posem de moda

29 Desembre, 2008 21:33
Publicat per csala, Medi Ambient i Habitatge

No ho posem de moda..... Per més que el drama invaeixi a aquestes famílies de Sallent, tot intentant comprendre les dificultats que comporta haver d'abandonar el teu habitatge, no puc compartir que s'utilitzi la violència per reclamar sol·lucions.

 

No comparteixo moltes de les polítiques d'habitatge del tripartit, començant per les expropiacions dels habitatges buits, i acabant per la imposició de les Àrees Residencials Estratègiques.

 

El meu recolzament a la Sra. Carme Trilla, Secretària per l'Habitatge, tot i la incompetència del Govern Montilla, ella va donar la cara per intentar solventar la situació, i segurament és qui menys mereix que li volin sabates pel cap. Per cert, lamentables les declaracions del Delegat del Govern de les comarques centrals.

 

Aquesta és la situació desagradable que es va produir:

 

Una veïna de Sallent llança un sabata a la secretària d'Habitatge

Barcelona, 28 des. (EFE).- Una veïna de Sallent (Bages) va llançar ahir sense arribar a tocar-la una sabata a la secretària d'Habitatge de la Generalitat, Carme Trilla, en una tensa assemblea que va tenir lloc ahir per la tarda en la qual s'afrontava el problema de l'enfonsament del barri de l'Estació.

Segons que ha informat avui Catalunya Ràdio, la veïna va imitar el gest del periodista iraquià Montazer al Zaidi, qui va llançar les seves dues sabates al president nord-americà George Bush, en protesta per la política dels Estats Units en aquest país el passat 14 de desembre.

A l'assemblea s'explicava que un total de 43 famílies del barri de l'Estació de Sallent (Bages) seran reallotjades abans del pròxim 1 de febrer en haver activat per Protecció Civil la fase d'alerta del pla d'emergència per al barri, que es veu afectat per moviments de terra.

Al barri els habitatge amenacen amb enfonsar-se, i a la zona on l'enfonsament és més gran els habitatges s'enfonsen 9 centímetres l'any.

Es tracta d'una evacuació preventiva, segons que ha informat Protecció Civil, en un barri en el qual es va detectar el 1997 que estava sent afectat per moviments de terra, ja que va ser construït sobre una antiga explotació minera.

L'evacuació de les famílies, integrades per unes cent persones, s'ha fet de forma programada i pactades amb una part dels veïns del barri, que seran reallotjats en habitatges de lloguer de Sallent abans de l'1 de febrer.

Els veïns rebran 1.600 euros per metre quadrat dels seus habitatges i un pis de lloguer que pagarà la Generalitat, però malgrat això els veïns estan molt descontents, tant perquè els moviments de terra són superiors als habituals com perquè aquesta mesura només afecta 43 veïns, però no soluciona el problema de tot el barri.

El barri de l'Estació de Sallent està assentat sobre les galeries de l'antiga mina Enrique, la qual cosa provoca l'aparició d'esquerdes en els habitatges en cedir el terreny de mica en mica i sent aquest un problema que s'arrossega des de fa més de deu anys.

A més els veïns del barri de l'estació de Sallent sempre han viscut com un greuge la celeritat amb la qual es va afrontar la crisi del Carmel, a Barcelona, i com el seu problema, que és molt més antic, segueix pendent de solució.

Jordi Fàbrega, delegat de la Generalitat a les comarques centrals ha excusat l'actitud de la veïna assenyalant que "des d'una posició humana s'entén perfectament".

2 Comentaris | 0 RetroenllaçOs