L'Oriol Boix

28 Desembre, 2008 09:11
Publicat per csala, General

Llegeixo a la Vanguardia, d'avui diumenge, una carta d'un estudiant, l'Oriol Boix, en la que destaca la sorpresa -negativa- que li vàrem donar els que ens dediquem a la política en les nostres funcions de Diputats, en aquest cas, en la seva visita al Congrés de Madrid.

Certament per reflexionar, segurament l'actitud dins dels hemicicles d'aquells que tenim la responsabilitat de representació ciutadana dins del sistema democràtic, no és sempre la més adequada. Si ja és fa difícil d'entendre que quan ens absentem ho fem per treslladar-nos al despatx a treballar, o a gestionar les qüestions del dia a dia, o a rebre visites per tractar sobre la matèria que tens assiganada, o també a fer política de passadís i, si cal, de cafè, és fa incomprensible, pel visitant, l'actitud dins del mateix quan es llegeix la premsa, és consulta internet o és parla amb el "veí" del costat.

Això, quan no se'ns disparen sentiments més primitius i ens comportem com a vulgars supporters. Certament, caldria donar lliçons de comportament, i no sempre ho fem.

Però per altra banda, entenc que estaria bé, que aquestes visites es complementessin, tenint contacte amb diputats, doncs la "simple" visita a l'hemicicle, lloc o espai mediàtic, poder excessivament sacralitzat, no és l'únic espai que cal considerar de "treball" del diputat, l'espai del diputat està en la negociació prèvia del que es discutirà dins, l'espai de treball del diputat és el contacte amb les associacions, entitats, professionals, treballadors,..., afectats, en definitiva per allò que es discutirà finalment en la sessió plenària, i cal explicar-ho en aquestes visites, perquè sino es fa, aleshores es barregen qüestions, i és simplifica la feina que es fa a través de la simple visita a l'hemicicle, normalment amb molts escons buits.

 

 

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs