2.500 famílies sense ajuts al lloguer per falta de pressupost...

22 Maig, 2008 19:34
Publicat per csala, Medi Ambient i Habitatge

Un anunci a la televisió del Govern català, amb unes imatges que no em semblen precisament d'un habitatge d'HPO, ens invita a que anem a buscar la guia de l'habiatge per tal que coneguem tot allò que la Generalitat ofereix en ajuts per fer efectiu el Dret a l'Habitatge. Però la realitat és molt més crua, i resulta que mentre paguem anuncis, l'any 2007, quasi 2.500 famílies (el 15% dels sol·licitants), tot i complir tots els requisits de la convocatòria, s'han quedat sense ajut per a poder pagar el lloguer, perquè a la Generalitat se li ha acabat el pressupost que hi tenia destinat.

I aquests són uns ajuts que es donen a famílies, a arrendataris amb escassos recursos econòmics, i amb un perill important d'exclusió social. Per tant són ajuts prioritaris en la prevenció d'augmentar el col·lectiu dels sense sostre.

I què passarà enguany?... Si l'any 2007, es van gastar 30 milions euros en aquests ajuts, resulta preocupant observar que per l'any 2008 tan sols apareixen pressupostats 26 milions d'euros, quatre milions d'euros menys que els que es van gastar l'any passat, per tant, o arreglen el desori, o la xifra de famílies que poden quedar-se fora del sistema d'ajuts enguany pot ser molt més elevat.

Preocupa la falta de previsió, preocupa la incapacitat de gestió, i que per tapar aquesta crua realitat, ens estampin anuncis a la televisió creant-nos un imaginari que resulta absolutament fals.

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs