Treballs parlamentaris - Primeres preguntes sobre el TAV

12 Gener, 2007 19:40
Publicat per csala, General

El dia que vaig estrenar aquest bloc, vaig dir que el volia utilitzar especialment per donar a conèixer la feina parlamentària, conscient de la dificultat de fer arribar a la gent, amb transperència i cotidianeitat quin és el treball d'un diputat, estava convençut, i segueixo pensant que és molt més senzill donar a conèixer, dia a dia, personalment o a través dels mitjans de comunicació el que es fa com a regidor.

Les eines i mecanismes que com a Diputat pots utilitzar a la Generalitat per obtenir informació o transmetre les inquietuds del territori són ben diferents dels que s'utilitzen a l'Administració Local. Una de les eines de control del Govern, que tenim tots els diputats, però que especialment utilitzem els diputats que estem a l'oposició, són les preguntes per escrit que s'adrecen a la Mesa del Parlament, que un cop admeses trameten a la Conselleria que es considera adient, i en un termini de quinze dies en tindrem una resposta del Conseller o Consellera corresponent.

Ja vaig explicar en aquest bloc, que la matèria per les comarques de Tarragona que serà de la meva competència serà la d'Infraestructures, això m'ha portat a fer les meves primeres preguntes parlamentàries sobre aquestes qüestions que vaig presentar el passat dia 9 de gener al registre..

He dividit les primeres dotze preguntes parlamentàries en sis blocs, els quatre primers estan relacionades amb la nova estació del TAV del Camp de Tarragona. Les transcribeixo pel coneixement general i pel comentari seriòs de qui tingui o vulgui dir-hi la seva.

Al llarg dels propers dies publicaré els altres dos blocs, un d'ells sobre qüestions ferroviàries també i l'altre sobre la planificació del territori.

BLOC 1

1. L’entrada en funcionament de l’estació del TAV del Camp de Tarragona ha suposat la supressió a les estacions de Tarragona, Reus i Valls, de quasi tots els serveis ferroviaris cap a Madrid. A la vegada, aquest fet comporta una pèrdua de connexions entre aquestes ciutats i Barcelona. A més des de la nova estació del Camp no hi ha serveis cap a la capital catalana, (llevat tan sols d’un tren diari tipus Altària).

Davant la pèrdua de serveis ferroviaris d’altes prestacions entre les estacions més importants del Camp i la ciutat de Barcelona, arran de l’entrada en funcionament de l’estació TAV,

¿Quines gestions pensa fer la Generalitat per a evitar que es consolidi aquesta reducció de les comunicacions ferroviàries entre el Camp de Tarragona i Barcelona?.

BLOC 2

2. ¿En quin estat de tramitació es troba el projecte de construcció de l’accés a l’estació del TAV del Camp de Tarragona des de la carretera TP- 2031?.

3. ¿quin calendari previst té el Govern d’inici i finalització de les obres?.

BLOC 3

4. ¿Pensa el Govern de la Generalitat respondre a les al·legacions presentades per diferents Administracions Públiques a les propostes de les quatre línies de transport públic licitades per la Generalitat entre l’Estació del TAV del Camp de Tarragona i diferents poblacions del Tarragonès, Baix Camp i Alt Camp?

5. ¿És pensa establir alguna nova parada per a recollir viatgers (en el cas que n’hi hagi) en les rutes adjudicades, vist que aquestes transcorren pel centre urbà de poblacions com les del Morell, la Pobla de Mafumet o pel mig de nuclis de població tant importants com el del barri de Sant Salvador de Tarragona, sense que en l’actualitat hi hagi cap parada?.

6. ¿Pensa el Govern de la Generalitat establir alguna nova ruta de servei públic de transport pels importants nuclis urbans, amb important afluència turística els mesos d’estiu, del nord-est de la comarca del Tarragonès i les poblacions del Baix Penedès, a les quals no s’ha dotat de cap tipus de transport públic fins a l’estació del TAV del Camp de Tarragona?.

BLOC 4

7. ¿Com pensa el Govern de la Generalitat millorar la comunicació viària i/o ferroviària a curt i mig termini entre la ciutat de Reus, i el Baix Camp en general, i l’Estació del TAV del Camp de Tarragona?

8. ¿En aquest sentit considera el Govern una sol·lució adient la proposta realitzada per diferents sectors empresarials i econòmics de desdoblament de la TV-7211 entre els municipis de Reus i Constantí, o té pensada alguna altra alternativa?

Comentaris | 0 RetroenllaçOs