Escoltar Catalunya

26 Novembre, 2006 08:56
Publicat per csala, General

Sensacions contradictòries després del debat per a la investidura com a nou President de la Generalitat del Sr. José Montilla. L'orgull, la il·lusió i la responsabilitat de formar part d'aquest col·lectiu de 135 persones que representen a la ciutadania es barreja amb la percepció que, la vulgaritat, el partidisme i el tacticisme dirigeixen la política actual, distanciant-nos més i més del ciutadà.

Certament algú podria dir que aquesta és una sensació pròpia de qui s'ha quedat a l'oposició, a ells vull dir-los que penso exercir per primer cop aquesta posició amb la màxima il·lusió i vocació política, jo al que em refereixo és que com ahir ens va dir algú, no veig més ànims en el ciutadà català avui que ja hi ha President electe, que el dia 1 de novembre.

Pràcticament ningú, més enllà de grans proclames, intenta fer res per canviar el signe de l'abstenció, ara el Tripartit és posarà a governar, i els tot els altres a examinar i contrastar polítiques, constructivament, afirmant o posant de relleu les alternatives més adients, però amb tot això, encara que desaparegui el soroll de la darrera legislatura, amb això deia, no n'hi haurà prou, n'estic segur, encara que és faci amb la màxima seriositat i rigor, i encara que la valoració mediàtica canviés el signe de l'actuació governamental.

Tota l'atenció i seriositat que hauriem de buscar els actors polítics queda malbaratat i desvirtuat per la nostra pròpia actuació i si s'ha arribat fins aquí els únics culpables en som nosaltres, els que des de qualsevol posició de responsabilitat política hem avorrit i ens hem aïllat de la realitat del carrer, provocant programes -d'enginyòs humor- que, encara que popularitzen els principals lideratges polítics en frivolitzen la seva actuació.

Més enllà del previsible resultat de la votació al final del debat d'investidura, crec que cal que tots els partits analitzem des de la humilitat sobre el moment polític català. S'està esgotant una generació de la classe política de la transició, i tinc la sensació que la substituta està diferents esglaons per sota i això ha contribuit a aquest distanciament. De ben segur que el resultat d'un informe PISA de la classe política catalana seria decebedor.

Unió Democràtica de Catalunya, comença dilluns, per tot el país, la campanya 'Escoltar Catalunya', petites reunions amb representants de la socientat catalana, amb ideologia diversa, amb la voluntat que ens 'cantin les quaranta', i actuant amb conseqüència, recuperar el pols de la societat, sense intermediaris, política directa en estat pur. N'analitzarem els resultats.

16 Comentaris | 0 RetroenllaçOs