Tripartit

05 Novembre, 2006 20:11
Publicat per csala, General

Doncs, ja està. Ho deia en el meu article del dia 22 d'octubre en aquest mateix bloc. 'Carod disposat a fer Montilla President'. No ho entenc però... res a dir-hi des del punt de vista de democràcia parlamentària. El tripartit torna a ser una realitat, i els que formem part de la llista més votada, de la llista amb més escons, amb molts més escons que la segona força política, doncs a l'oposició.

Trobo increïble la declaració que acaba de fer ERC, - almenys l'estona que ha retransmès TV3-, primer ha intentat justificar la seva proposta en base a que també CiU volia pactar amb el PSC?. Ha dit que el tripartit era el govern de la cohesió nacional?. I quina era l'opció de CiU quan va optar reunir-se en primer lloc amb el PSC, 85 diputats escollits per centenars de milers de ciutadans de Catalunya, no és buscar la cohesió nacional?.

També ha dit que era el pacte que NO volia el PSOE i que per tant, era per aquí per a on s'havia d'anar... increible, i els altres mirant-s'ho i aplaudint. Misèria humana, detecto misèria humana, no és un pacte pel país, per les persones, per l'estabilitat,..., és un pacte pel poder. Poder pel poder.

Ha dit que els altres tres partits (CiU, PSC i IC) no pretenen altra cosa, nacionalment parlant, que desplegar l'Estatut, i que amb aquesta perspectiva, val més construïr un nou tripartit per seguir desplegant les polítiques socials del darrer govern?. Ha dit això i s'ha quedat tan ample.És això una renúncia a la defensa dels plantejaments nacionals?. Osti, enriute'n de certes fotografies. El poder per al poder...

És un error entrar a valorar aquestes argumentacions tan pobres. El ciutadà és inteligent, i per molt que em dolgui dir-ho, em temo que tot això anirà en contra de la participació.

De debò, millor no hagués intentat justificar el que no és justificable, hagués quedat més bé dient simplement que apostava per Montilla i el tripartit, a veure si així ERC és feia d'una vegada amb l'electorat de CiU, perquè altrament tot el que he escoltat per TV3 m'ha sonat a excusa, sé que el que dic, ho dic condicionat, poder no és objectiu, però és la sensació que n'he tret.

No em puc creure que l'elector d'ERC recolzi l'opció de fer President a en Montilla, ni l'elector, ni el militant, però és evident, pel que s'ha anunciat, que aquest cop el militant no podrà dir-hi la seva.

Està clar que ERC ha utilitzat tan sols la reunió d'ahir amb CiU per treure exprèmer més al PSC. Ah! i sembla ser que en Carod serà vicepresident primer (i únic?), s'han carregat, d'entrada, aquesta figura nostra de Conseller Primer, i hem optat per una figura més pròpia d'altres simples 'autonomies'.

18 Comentaris | 0 RetroenllaçOs