Patrimoni de Valls


protecció del patrimoni industrial de Poble Nou

Patrimoni-industrial — Publicat per mariscu @ 21:31

La Generalitat inicia la declaració del recinte de Can Ricard com a bé d'interès nacional

14/3/2007 El Periódico. Albert Ollés. Barcelona

El mite de l'antic recinte fabril de Can Ricart, símbol de les reclamacions veïnals en favor de la protecció del patrimoni industrial del barri del Poblenou, es va fer ahir una mica més gran. El departament de Cultura de la Generalitat va informar de l'inici de l'expedient per declarar aquest espai industrial, original de mitjans del segle XIX, com a bé cultural d'interès nacional (Bcin), la màxima categoria de protecció arquitectònica que es pot tenir a Catalunya.
 Naus protegides de Can Ricart, en un dels laterals del recinte. Foto:  GUILLERMO MOLINER
La declaració, llargament reivindicada per la plataforma ciutadana Salvem Can Ricart, augmenta el blindatge del conjunt, afectat per un pla de reforma urbanística del 22@ i qualificat fins ara com a bé cultural d'interès local (Bcil), el nivell més alt de catalogació que pot donar l'ajuntament.
La nova situació no suposarà, segons les parts implicades, un augment de les naus i elements arquitectònics protegits, en referència al pla municipal aprovat definitivament el 24 de novembre del 2006, però incrementarà el control sobre els projectes previstos pels propietaris privats del solar.


 (Segueix)

Powered by LifeType