Patrimoni de Valls


Torrent de Sant Pou: Bosc de Ribera

patrimoni-torrents — Publicat per mariscu @ 20:37

foto Leiva

 

Torrent del Sant Pou a l'hivern. El fluxe d'aigua constant durant tot l'any, permet l'existència de bosc de ribera als torrents de Valls.

 

 

 

 

 Font del Titit

Patrimoni-desaparegut — Publicat per mariscu @ 20:32

Antiga font del Titit, a l'actual plaça del Titit. El torrent del Titit era el 4t. torrent de Valls, actualment colgat sota la ciutat.Molí de Mora

Patrimoni-desaparegut — Publicat per mariscu @ 20:26


Antigament el camí dels Molins havia estat molt freqüentat, en els dies d’hivern, pels habitants de la banda sud de la ciutat com a passeig. Era un camí resguardat del vent, el sol hi queia de ple i tenia l’atractiu de poder veure les oques blanques que nedaven a la bassa del Molí de Móra” (CEBRIAN i ALTÈS, 2002).

 (Segueix)

Escut de Poblet

Patrimoni-arquitectònic — Publicat per mariscu @ 19:59

Escut de Poblet

Escut de Poblet, a la Granja Doldellops. Col·locat en època moderna, fa referència a l'antiga pertinença de la granja al monestir cistercenc. Poblet i la Universitat de Valls havien mantingut diverses disputes per la possessió d'aquesta partida.Molí del Mig

Patrimoni-desaparegut — Publicat per mariscu @ 19:55

A la zona dels Molins, al camí de Tarragona, es troba encara el Molí del Mig. Actualment ha estat rehabilitat com a residència per a gent gran. A la foto s'observa la bassa que alimentava les moles.

Molí del MigEntrada a la Font de Sant Bernat

Patrimoni-arquitectònic — Publicat per mariscu @ 19:40

Al conjunt arquitectònic de la Granja Doldellops, hi trobem la popular Font de Sant Bernat, lloc de trobada i berenars.


Powered by LifeType