COCA D’ESPELTA AMB
VERDURES
L’espelta
es un tipus de blat molt primitiu, ja es
cultivava fa un 7000 anys. Aqueta varietat de blat
no ha estat modificat com el blat
actual, això fa que no sigui tan al·lèrgic com el blat que coneixem. Es molt
ric amb proteïnes i nutrients, conté els 8 aminoàcids essencials. L’espelta
conté gluten, això fa que estigui contraindicada en els celíacs.
Ingredients per la massa (per 4 persones):
125gr de farina d’espelta
50ml de cervesa
50ml oli d’oliva
¼ cullera petita de sal
Elaboració:
1. barregem en un bol la farina, la cervesa
,l’oli i la sal. Traiem la massa del bol i la treballem 2 minuts amb les
mans posem una mica de farina damunt de
la taula de treball, fem una bola i la deixem reposar 15 minuts.
2. dividim la massa en quatre boles . Estirem
cada una de les boles amb un rodet. La massa ha de quedar el màxim de fina.
3. en
una safata de forn posem paper vegetal i col·loquem cada una de les coques.
4. es couen les coques a 180º, 4 minuts per una banda i 4 minuts per l’altre.
I les retirem del forn.
Ingredients per les verdures:
8 tomàquets tipus “pera”
2 cebes grans
8 xampinyons
½ pebrot i ½ albergínia
Orenga
Oli
Elaboració:
1. en una paella, posem a coure per el següent ordre amb una raig d’oli; la ceba
tallada fina, el pebrot i l’albergínia tallada a petits daus, els xampinyons
laminats. El tomàquet es afegir a daus
en últim moment. També es poden afegir altres verdures, al gust de cadascú.
2. Posem les verdures pel damunt de les coques
i les acabem posant força orenga pel damunt. (si es vol es pot posar una mica
de formatge emmental o masdam pel damunt).