Espàrrecs

18
Jun
2011
15:06

Espàrrecs verds amb  romesco

espàrrecs amb romesco

Es una recepta molt senzilla.

Ingredients:

·         Un manat d’espàrrecs

·         Aigua i oli

Mirar la recepta salsa de romesco

Elaboració:

1.     Posem els espàrrecs en una paella cobert d’aigua i els deixem bullir fins que siguin cuits, en el últim moment abans de retirar del foc afegim un raig d’oli

2.     Servim  els espàrrecs junt amb la salsa en una safata o plat.

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

romesco

18
Jun
2011
15:06

Salsa de Romesco

romesco

Ingredients:

·         2 Tomàquets madurs

·         1 enyora o pebrot de romesco

·         1 cabeça d’alls

·         ½ ceba  (o 2 porros)

·         100 gr. ametlles i avellanes torrades

·         Una llesca de pa i 2 galetes

·         Pebre vermell

·         Un polsim de pebre picant

·         Sal, oli i vinagre de poma (o Mòdena)

Elaboració:

1.     Posar a escalivar en una paella amb un raig d’oli; els tomàquets, la ceba i les dents d’ alls amb pell.  Un cop escalivat (cuit), ho retirem del foc.  pelem els tomàquets  i els alls i junt amb la ceba ho posem   en un bol.

2.    Posem a escaldar l’enyora oberta per la meitat (sense les llavors) en una cassoleta amb aigua que la cobreixi i deixem bullir 3 minuts, la retirem de l’aigua i amb l’ajuda d’una collera separem la polpa de la pell (rascant amb la collera)

3.    En el bol on tenim el tomàquet, els alls i la ceba afegim la polpa de la enyora, les avellanes, ametlles, el pa, el pebre vermell, el pebre picant, la sal, el vinagre i una mica d’ oli. Ho triturem tot amb la batedora elèctrica i anem afegint oli mica de mica com quan fem una maionesa.

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

timbal d'espinacs amb panses i pinyons

18
Jun
2011
15:06

Timbal de patata i espinacs

 timbal patata i espinacs

Es un plat que es pot servir calent o bé fred segons l’estació de l’any

Ingredients:

·         200 gr. de patates

·         100 gr. d’espinacs

·         4 tomàquets

·         30 gr. Pinyons

·         30 gr. panses

·         Sal i oli

Elaboració:

1.     Posem les patates a bullir amb aigua que les cobreixi durant 20 minuts

2.    Escaldem els espinacs en una paella o els fem bullir amb una mica d’aigua durant 3 minuts.

3.    Posem els tomàquets en una paella amb un raig d’oli fins que sigui cuit i després fem un puré del tomàquet amb la ajuda de la batedora elèctrica

4.    En una paella amb  un raig d’oli posem els pinyons i les panses, deixem daurar una mica, afegim llavors els espinacs i deixem sofregir  1 minut

5.    En un escorredor colem la patata i la passem pel passa purés o bé la xafem amb l’ajuda d’una forquilla. Posem un raig d’oli cru a al puré que ens ha quedat

6.    Damunt d’un plat o safata, amb l’ajuda d’un motllo rodó  amen posant fines capes de patata i espinacs. Traiem el motllo  i acabem el plat posant el puré de tomàquet

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

Benvinguts de nou al bloc

8
Jun
2011
14:06

Estimats  visitants del bloc “cuina sana”, perdoneu per no haver tingut  al dia aquesta pàgina, he estat molt ocupada entre els estudis i la feina i  no he tingut temps d’anar introduint  nous articles. Ara ja vaig més relaxada  per començar la temporada amb noves receptes.

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

curs de cuina

4
Des
2010
09:12

CURS  DE CUINA VEGETARIANA i MACROBIÒTICA 2010


Impartit per Susanna Limeres, naturòpata i acupuntora, tècnica especialista en cuina i dietètica energètica i vegetariana.

Taller pràctic dirigit a persones que vulguin  aprendre encara que no siguin vegetarianes  i vulguin aportar una alternativa a la seva  cuina diària.  Mentre cuinem aprendrem nocions bàsiques naturistes  i de dietètica oriental  per saber confeccionar menús nutritius i saludables, fàcils de preparar, de textura i sabors diferent.

El curs consta de 4 classes  on confeccionarem diferents plats i amb la possibilitat de participar activament en la creació dels plats.

Al final de la classe es podran degustar els menús.

 

El curs s'ha realitzat els dies 5, 12, 19 i 26 de novembre de 2010.

 

curs de cuina vegetariana i macrobiòtica

  Alumnes curs de cuina.

P.D.: us agreiexo la vostra participació i espero que us sigui útil tot el que us he ensenyat i que en treieu molt de profit.

Gracies, Susanna.

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

Paté

4
Des
2010
09:12

  Paté de xampinyons amb coulis d'escalivada

paté de xampinyons

Ingredients:

  • 200grs xampinyons
  • un bloc de tofu natural
  • 1 ceba
  • 2 dents alls
  • 1cullera de postres d'agar agar
  • un raig de salsa de soja
  • un pebrot i una albergínia
  • sal i oli

Elaboració:

  1. posar en una paella amb una  mica d’oli i sofregim  la ceba tallada juliana,  després afegim  els xampinyons laminats. Deixem  coure  els xampinyons i rectifiquem  de sal al gust.
  2. En un bol posem la ceba amb els xampinyons ja cuits i afegim un raig de salsa de soja.
  3. Desfer en mig got d'aigua el agar-agar i el posem a bullir, després i afegim la ceba, els xampinyons hi ho triturem tot. En un motllo de silicona ho deixem a la nevera una estona per que ens agafi consistència amb l'agar-agar.
  4. Per fer el culis d'escalivada, posem al forn durant aproximadament 20 minuts un pebrot i una albergínia, quan estiguin cuits els traiem del forn i els pelem, després els triturem per separat i els posem dins d'un bol cada un amb un raig d'oli i una mica de sal.
  5. Traiem del motllo el paté i el servim acompanyat amb el culis de pebrot i el d'albergínia i acabem decorant el plat amb mill inflat i llavors de rosella.
Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

Paella de quinoa

4
Des
2010
09:12

 

  paella de quinoa

La quinoa no es considerada un cereal, però es fa servir com tal.  Ens arriba de la cultura Maia i Asteca. No conté gluten. Es una proteïna d’alt valor biològic, conté els vuit aminoàcids essencials (especialment ric en lisina). Es energetitzant i tonifica tot l’organisme

 

Ingredients:

1 tassa de quinoa  en gra

1 cullerada sopera d’algues arame

1 ceba

1 pastanaga

½ pebrot

200 gr. xampinyons

2 carxofes ( si temporada)

 

Elaboració:

1.       saltejar en una paella amb una mica d’oli;  la ceba, la pastanaga, el pebrot, els xampinyons i les algues (prèviament posades 5 minuts en remull)

2.     afegir un got de quinoa i 4 gots d’aigua. Afegir el punt de sal

3.     coure la quinoa amb les verdures durant 20 minuts

4.     (opcional fer una salsa de misso ( barrejar una culleradeta de “hatcho miso” amb un raig d’aigua per  desfer el miso i afegir un raig de salsa de soja i un raig d’oli d’oliva)

 

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

coca d'espelta

21
Nov
2010
20:11

COCA D’ESPELTA AMB VERDURES

coca d'espelta

 

L’espelta es un tipus de blat molt  primitiu,  ja es  cultivava fa un 7000 anys. Aqueta varietat  de blat  no  ha estat modificat com el blat actual, això fa que no sigui tan al·lèrgic com el blat que coneixem. Es molt ric amb proteïnes i nutrients, conté els 8 aminoàcids essencials. L’espelta conté gluten, això fa que estigui contraindicada en els celíacs.

 

Ingredients per la massa (per 4 persones):

125gr de farina d’espelta

50ml de cervesa

50ml oli d’oliva

¼ cullera petita de sal

 

Elaboració:

1.       barregem en un bol la farina, la cervesa ,l’oli i la sal. Traiem la massa del bol i la treballem 2 minuts amb les mans  posem una mica de farina damunt de la taula de treball, fem una bola i la deixem reposar 15 minuts.

2.     dividim la massa en quatre boles . Estirem cada una de les boles amb un rodet. La massa ha de quedar el màxim de fina.

3.     en una safata de forn posem paper vegetal i col·loquem cada una de les coques.

4.     es couen les coques a 180º,  4 minuts per una banda i 4 minuts per l’altre. I les retirem del forn.

 

Ingredients per les verdures:

8 tomàquets tipus “pera”

2 cebes grans

8 xampinyons

½ pebrot i ½ albergínia

Orenga

Oli

 

Elaboració:

1.       en una paella, posem a coure  per el següent ordre amb una raig d’oli; la ceba tallada fina, el pebrot i l’albergínia tallada a petits daus, els xampinyons laminats. El tomàquet es  afegir a daus en últim moment. També es poden afegir altres verdures, al gust de cadascú.

2.     Posem les verdures pel damunt de les coques i les acabem posant força orenga pel damunt. (si es vol es pot posar una mica de formatge emmental o masdam pel damunt).

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

Pastis vega

10
Nov
2010
22:11

Pastis vega amb crosta de llavors

 pastís vegà

Es  el pastis o coc típic que a casa sempre hem vist, però amb la variant de no portar ni ous, ni llet, el que fa que sigui molt més lleuger a nivell digestiu, sense deixar de ser igualment de saborós.

 

Ingredients:

250gr. de farina d’espelta

2 iogurts de soja

    Amb la mida del got de iogurt vuit posarem:

1 iogurt vuit de llet de soja o ametlles

2 iogurts vuits de  sucre moreno o fructosa

1 iogurt vuit d’oli d’oliva

2 culleradetes  de bicarbonat

Llavors ( rosella, sèsam, gira-sol)

 

Preparació:

1.       Tamisar la farina d’espelta i barrejar amb el bicarbonat. Afegim els iogurts, la llet vegetal, el sucre i el oli. Es barrejar tot junt, si es vol es pot acabar de barrejar amb la batedora elèctrica.

2.     Posem la barreja en un motllo, posem les llavors al damunt. Es cou  al forn a 180º, de  30-40 minuts (podem comprovar si està cuit punxant amb un ganivet).

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

Xocolata amb llet d'ametlles

10
Nov
2010
22:11

Xocolata desfeta

xocolata

 

Ingredients:

250cc beguda d’ametlles

2 cullerades postra plenes de fècula de moresc

4 cullerades postra de cacau pur

2 comprimits d’estevia

 

 

Elaboració:

1.       Posem al foc a bullir la llet d’ametlles amb els comprimits d’estevia

2.     Barregem la fècula de moresc amb el cacau amb una mica de beguda d’ametlles

3.     Quan la llet comença a bullir afegim la barreja del cacau i la fècula de moresc, deixem que bulli uns segons i deixem refredar.

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail
«Anterior   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Següent»