Quinoa real

27
Jun
2012
15:06

 

 

Quinoa

gra de quinoa

 

 

La quinoa(Chenopodium quinoa Willd.), que es considera un pseudo-cereal, ha estat reconegut com un aliment complet per la seva qualitat proteica.

Té notables propietats nutricionals, no només pel seu contingut en proteïnes (15%), sinó per que conté els 8 aminoàcids essencials. És una font important de minerals i vitamines, també s'ha trobat que contenen compostos tals com polifenols, fitosterols i flavonoides, alt  percentatge d'àcids grassos omega-6 i alt  contingut de vitamina E.   

La quinoa té un alt valor nutricional, i recentment ha estat utilitzat com un nou aliment funcional a causa de totes aquestes propietats. La quinoa és una veritable alternativa per als vegetarians i  els celíacs (no conté gluten).

 

 

Abugoch. J. Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.): composition, chemistry, nutritional, and functional properties: Adv Food Nutr Res, 58:1-31, 2009.

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

Salutacions

27
Jun
2012
12:06

Hola, em dic Susanna, estic confeccionant aquest bloc, de mica en mica aniré afegint temes relacionats amb la salut des de un punt de vista naturista, receptes de cuina, dietes vegeterianes, veganes, etc.., tingueu paciència ja que és el primer cop que publico un bloc.

Fins aviat.

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

Salmorejo d'alvocat

26
Jun
2012
19:06

“Salmorejo” de tomàquet, pebrot i alvocat

salmorejo de pebrot

Ingredients:

1 tomàquet  madur

½ pebrot vermell

¼ alvocat

1 cullerada de postres  vinagre de poma

1cullerada sopera d’oli d’oliva

Sal

6 olives 

Elaboració:

1.       En un vol posar el tomàquet , el pebrot i l’alvocat trossejats . Afegir el vinagre, l'oli i la sal al punt.

     Triturar en la batedora  elèctrica.

2.       Acabar de decorar amb olives i alvocat trossejats.

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

crema de pebrot

4
Nov
2011
12:11

Crema de pebrot amb aroma de menta

 crema de pebrot

Aquesta crema agafa tot l’aroma del pebrot escalivat i té una textura molt suau.  Es ideal com aperitiu fred en arribar la primavera i sobretot a l’estiu  que es la temporada de cultiu del pebrot.

 

Ingredients: 1 pebrot,  1/4 got d’aigua, 4 fulles de menta, una cullerada sopera d’oli i sal

 

Elaboració:

1.     primer escalivem el pebrot al forn fins que quedi cuit i després el deixem tapat  per desprès pelar-lo més fàcilment

2.    en un bol posem el pebrot escalivat, ½ got d’aigua que pot ser variable  depenent de la mida del pebrot o bé del grau de consistència que vulguem donar. Afegim el punt de sal i un raig d’oli. Es tritura tot amb la batedora elèctrica.

3.    en un morter piquem 2 fulles  de menta amb una mica d’oli

4.    servim en un recipient la crema , posem al damunt unes gotes d’oli amb menta i decorem amb una fulla de menta.

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

crema de remolatxa

4
Nov
2011
12:11

Crema de remolatxa amb boles de patata

crema de remolatxa

Es una crema molt tonificant que té un lleuger gust terrós.

Ingredients per a la crema

250 gr de remolatxa

1 cullerada sopera d’oli

1 got d’aigua mineral

1 cullerada de postres de farina d’espelta

Sal

Ingredients per les boles  de patata:  1 patata mitjana, una cullerada de postres d’oli i sal.

Elaboració de la crema:

1.     Posem en un cassó l’oli i la remolatxa tallada en juliana i sofregim uns minuts. Afegim la cullerada de farina (remoure) i tirar l’aigua. Posem el punt de sal i deixem bullir durant 5 minuts.

Triturem tot  amb  el minipimer i ja tenim la crema.

Elaboració de les boles de patata:

2.    Posem a bullir la patata  a quadros coberta d’aigua  i deixem bullir 20 minuts. Després escorrem les patates i amb l’ajuda d’una forquilla la xafem en un plat amb una mica d’oli. Deixem refredar una mica i ja podem fer boles de patata  amb l’ajuda de dos culleres o bé amb les mans.

3.    Posem la crema en un plat fondo i posem les boles de patata damunt de la crema. Acabem el plat amb uns quants brots d’alfals

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

xampinyons farcits

1
Ago
2011
16:08

Xampinyons farcits i gratinats amb  beixamel de civada

xampinyons farcits

Ingredients:

4 xampinyons grossos

1 ceba

2 pastanaga

½ carbassó

Sal, oli i orenga

Per la beixamel: ½ ceba, ½ litre de beguda de civada, sal, nou moscada i un raig d’oli d’oliva o bé 25 gr. de margarina vegetal no hidrogenada

Elaboració:

1.     Netegem els xampinyons i els buidem

2.    Per el farcit: la ceba, les pastanagues, el carbassó i la polpa del xampinyons els tallem a cuadrets molt petits i ho posem tot en una cassola amb un raig d’oli, orenga, al  punt de sal i ho posem a sofregir a foc lent amb la cassola tapada i anem removent de tant en tant (temps de cocció 15 minuts)

3.    Per elaborar la beixamel de  beguda de civada:  primer posem a coure ½ ceba  tallada molt fina amb una mica d’oli. Quan la ceba esta daurada afegim unes 2 cullerades soperes de farina (civada o un altre). Removem la ceba amb la farina durant 2 minuts i afegim la beguda de civada.  Posem el punt de sal, nou moscada i deixem coure durant 5 minuts.

4.    Omplim els xampinyons amb el farcit i posem pel damunt la beixamel

5.    Es pot acabar posant damunt de la beixamel llavors de sèsam i ho gratinem al forn ( per els no vegans es pot gratinar  amb formatge)

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

Miso

1
Ago
2011
15:08

Salsa de hatcho miso

salsa miso

El hatcho miso es una pasta elaborada amb la fermentació  làctica de soja i sal.

Aquest miso no està pasteuritzat i així conté lacto bactèries  vives  que ens ajuden a equilibrar la flora intestinal.

Serveix per condimentar plats d’arròs, verdures, hamburgueses vegetals, frankfurt de soja, etc.

Ingredients:

1 cullerada sopera de pasta de hatcho miso

1 cullerada sopera salsa de soja

5 cullerades soperes d'aigua  

2 cullerada sopera ali d’oliva de 1ª prensió en fred

Elaboració:

Barrejar en un bol la pasta de miso, la salsa de soja, l’oli i l’aigua. Remoure bé amb una cullera o unes barilles fins que quedi una pasta semi liquida. Ho podem guardar en un pot(dosificador) de plàstic. 

Aquesta salsa es pot deixar preparada i es pot guardar a la nevera durant molt de temps.

*Guardar sempre la pasta de miso a la nevera

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

Falàfels

27
Jul
2011
16:07

Falàfels de Síria

Els falàfels son semblants a les  croquetes, però  sense arrebossar i molt especiades. Es poden acompanyar amb verdures, hummus o  salses, (maionesa de soja amb alfàbrega fresca, una picada d’all i julivert, etc.)

Ingredients:

·         1/2 kg de cigrons

·         1 culleradeta de sal

·         1 culleradeta de llevat (baking power).

·         1 culleradeta de comí molt

·         3 culleradetes de coriandre  molt

·         1 culleradeta de pebre negre o blanc

·         Un polsim d’anís (si es vol)

·         1 ceba petita

·         1/2 cabeça d’alls

·         Una branca de julivert

·         Oli d’oliva per fregir

Elaboració:

1.     Per la massa: es deixen tota la nit els cigrons en aigua. Al matí traiem l’aigua i es trituren en el 1-2-3 o bé amb el termomix.

2.    Afegim la sal, el llevat, el comí, el coliandre, el pebre, la ceba, l'all i el julivert trossejats i ho tornem a triturar tot per 2ª vegada  pel 1-2-3 o el termomix.

3.    Per donar forma als falafels fem servir un parell de culleres, la primera s’omple amb la massa del falafel i la segona serveix per donar-li forma.

4.    Els falafels es fregeixen amb oli d’oliva a foc fort.

Aquesta recepta està treta del llibre  “El cocinero de Damasco”*

*Colobrans J. y Khabbaz s. El cocinero de Damasco. Zendrera Zariquiey. 2008

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

Declaració institucional SAC (Societat d'Acupuntors de Catalunya)

11
Jul
2011
12:07

Muchos de vosotros visteis ayer por noche el programa BANDA AMPLA de Televisión de Cataluña (TV3), evidentemente los que tenéis vuestra residencia en Cataluña.
Para los que no pudisteis verlo o no tenéis acceso al mismo, debemos deciros que es programa con un formato de debate abierto, controlado por una moderadora y en el cual el público asistente ( que ha solicitado asistir) ofrece sus impresiones acerca de tema en cuestión propuesto de antemano.
El tema de ayer era si la LAS TERAPIAS NATURALES OFRECÍAN CONFIANZA A LA POBLACIÓN.
El programa se inició con un sondeo hecho a la población, el día anterior a la emisión del programa, en el cual el 65% de la misma decía que si le merecían confianza.
Posteriormente y tras tres horas de opiniones de todos los asistentes se pudieron ver muchos puntos de vista y muchas opiniones partidistas.
Para nuestro entender, debemos felicitar al Dr. Pere Ródenas, médico que ejerce la naturopatía desde hace más de treinta años, y que tuvo una intervención muy acertada y conciliadora. Explicó perfectamente porque los terapeutas pioneros tienen una formación NO REGLADA y es precisamente porque ellos fueron los que se interesaron por estas terapias y buscaron información y formación donde les fue posible.
En cuanto a las intervenciones del público que tiene la condición de USUARIOS de las Terapias Naturales, entendemos que expusieron su opinión por lo que no debemos entrar a valorar su punto de vista, el cual es subjetivo y en función de sus experiencias.
Queremos centraros en dos intervenciones que quizás son las que os pudieran alarmar más, en vuestra condición de profesionales de la Medicina Tradicional China u otra Terapia Natural.
En primer lugar la intervención del Sr. Manel Domingo, Degano del Colegio de Fisioterapeutas de Cataluña.
Como siempre su intervención fue excluyente de todo profesional que no sea fisioterapeuta, es más se atrevió a decir que los fisioterapeutas que estudian 300 horas pueden ejercer la acupuntura.
A nuestro criterio el Sr. Domingo, manipula la normativa legal para hacer entender a la población que si no eres sanitarios no puedes ejercer las Terapias Naturales. ESTA AFIRMACIÓN ES ROTUNDAMENTE FALSA.
No existe en españa ninguna ley que estipule que solo puedes ejercer las TN si eres sanitario. Lo que si existe es una normativa que dice quienes son considerados sanitarios.
La manipulación del Sr. Domingo es la siguiente. Si las TN son sanitarias solo pueden ser ejercidas por sanitarios.
Nos reiteramos en nuestra postura que es una manipulacion de la ley.
Faltaría recordarle al Sr. Degano del Colegio de Fisios que si las Terapias Naturales fueran sanitarias estarían exentas de IVA y además el Ministerio de Sanidad no habría perdido los últimos tres años en estudiar como regularlas.
En segundo lugar, la intervención de la representante de la sectorial de Terapeutas de la CTAC, la cual dijo que la sentencia del Tribunal Supremo nos había perjudicado y nos convertía en ILEGALES.
Tal y como os indicamos en nuestra interpretación de la resolución del Tribunal Supremo que anuló por completo el Decreto de la Generalitat de Cataluña que regulaba las TN, la SAC cree que esta Sentencia no puede afectar a todo el colectivo de las Terapias Naturales y sus profesionales.
Creemos que la forma de regular las Terapias Naturales es exclusivamente VIA UNA LEY y no a partir de la interpretación de una sentencia que anula un Decreto.
Los jueces interpretan y aplican las leyes pero no las hacen, por tanto es un error grave para nuestro colectivo, que la representante de CTAC intervenga en televisión y manifieste que la sentencia del Tribunal Supremo nos convierte en ilegales, primero porque es interpetación errónea, segundo y fundamental porque nos perjudica GRAVEMENTE como colectivo.
Como SAC os decimos:
La regulación de nuestra profesión se realizará VIA NORMATIVA LEGAL, impulsada por el ministerio de Sanidad y votada por el parlamento.
Los fallos del Tribunal Supremo, no pueden sustituir a un ley, por lo que nos nos convierte en ILEGALES.
El camino a seguir es: trabajo, tesón, unidad y formación de calidad.
Como siempre nos despedimos de vosotros quedando a vuestra disposición para comentar lo que considereis oportuno en relación a la presente comunicación, estaremos encantados de oir vuestras opiniones al respecto.


Saludos cordiales,

Junta Directiva Sac // Carme planes (abogada SAC)
info@sac-ae.com carmeplanes@telefonica.net

P.D.: us penjo la declaració en castellà tal com la he rebuda jo al correu, potser no us aclarirà molts dubtes sobre la actual regulació en que es troben les Teràpies Naturals, si més no, com més informació es tingui millor per tothom i sobretot per les persones que confieu en aquestes terapies.

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

Pesto

7
Jul
2011
17:07

Pesto de julivert

pesto de julivert

Aquest pesto està elaborat amb julivert i es una variant del pesto d’alfàbrega. Pot servir per acompanyar qualsevol plat, com ara un plat de pasta, un plat de qualsevol verdura amb patata o bé un plat d’arròs o llegums bullits. Té un gust més suau que el pesto d’alfàbrega i si es vol es pot afegir també formatge parmesà ratllat.

 

Ingredients:

Una cullerada sopera de pinyons

Unes branques de julivert fresc

Una dent d’all

Una punta de sal

Oli d’oliva

 

Elaboració:

1.     per la salsa amb pesto, posem en un bol, els pinyons, el julivert, la dent d’all, la sal i oli d’oliva i ho triturem tot amb la batedora elèctrica.

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail
«Anterior   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Següent»