Quart disc en solitari del valencià Òscar Briz: Quart Creixent

18 Gen 2007

El valencià Òscar Briz publica, de la mà de Ventilador Music, el seu quart disc en solitari i en la seva llengua materna, "Quart Creixent". Ja queda enrera la seva implicació dins de bandes com "Banderas de Mayo" o l'australiana "The Whitlams". A la seva llarga carrera musical ha demostrat defensar els seus temes en valencià, espanyol i anglès.

Produït per Josep Pérez i Tony Garcia, del grup Plastic Smile, "Quart Creixent" veu la llum finalment aquest mes del gener del 2007. Segons el mateix Briz, en aquest disc torna a proposar un canvi, per tal que els seus seguidors no s'acostumin sempre al mateix so musical. Així, barreja el so acústic amb la programació electrònica. Pel que fa a les lletres, però, continua reivindicant un èsser humà més noble però alhora rebelat a les imposicions artificials que l'aparten del planeta i la humanitat.

Dotze són els temes d'aquest quart àlbum en solitari d'Òscar Briz, amb lletres que varien de la reivindicació de la peça "La gent que jo busque" ("el seu rebuig és un vòmit sincer, la seua força saber qui no vol ser") a lletres més suaus com "A ca la Rosa" ("Si quan viatges mai no te'n canses, de gent hospitalària que t'obri camí..."). El tema "Tirar a matar" torna a començar amb una lletra contundent. D'entre els dotze temes n'hi ha un en espanyol, "La llamada".

Òscar Briz va començar cap als setze anys a formar part de diverses bandes musicals. La primera banda amb presència en el panorama musical va ser "Banderas de Mayo", amb el que va publicar tres àlbums ("Me siento bien" -1989-, "Mala raza" - 1990- i "Iris" - 1992-.). Aleshores comença un periple per diverses bandes que canten en anglès, fins que va a parar a Austràlia, on entra a formar part de guitarra i corista del grup "The Witlams", amb els que participa en la gravació del tercer LP del grup australià, "Ethernal Nigthcap", que passaria a ser l'LP independent més venut dels país continent.

Torna al País Valencià, i el 1999 edita el seu primer disc en valencià, "El temps ja ha arribat", on comença la seva carrera com a solista i cantautor. El 2003 publica el seu segon disc en valencià, "Purdesig", on amplia el ventall d'influències del seu primer disc en solitari. I l'any 2004 publica el seu tercer, i fins ara últim disc, "Identitat Aliena".

Font: elSuplement

Un dels quatre vídeos que podeu trobar penjats a Youtube amb l'actuació de l'Òscar Briz al Pop al Carrer del 2006 a la platja de Tavernes de la Valldigna (21 de juliol del 2006), cantant en aquest cas el tema "Personal", uns dels temes del nou disc acabat de publicar "Quart Creixent"