Anònims andorrans

8 Gen 2007

Andorra és un país petit, però alguna cosa es mou en l’ambient musical del País dels Pirineus. Des de que Andorra Televisió participa com una televisió més al Festival d’Eurovisió, l’interès per la música ha crescut entre els més joves del Principat.

Alguns d'aquest joves s'han agrupat en grups com ara Anonymous, una formació de punk pop-rock amb més de dos anys a les seves espatlles, malgrat la joventut dels seus components. Lideren el grup el cantant i guitarra Niki, i el bateria Gallego, als que es van ajuntar, per tal de poder completar la formació, el guitarra Alejandro, i el baix Cristian. Canten en anglès, i s’han passat també a l’espanyol a proposta d’un promotor de venda de música per internet resident a Galícia.

Un dels seus propers objectius és poder representar Andorra al Festival d’Eurovisió aquest 2007, aprofitant l’empremta que ha deixat aquest any 2006 el grup finlandès Lordi. Alguns dels seus temes els podeu escoltar a la pàgina d'Anonymous a MySpace. Esperem poder gaudir d’ells també en català.

Tot va començar l’any 2004, quan dos amics de col•legi, el Niki i el Gallego, decidiren formar el seu propi grup punk rock prenent com a exemple els seus ídols 18Z i Sum 41. Malgrat les dificultats inicials, especialment pel fet de trobar els components que faltaven al grup, afins a l’estil musical, en un país tan petit com Andorra, finalment van poder completar la formació amb l’Alejandro i el Cristian.

El tema rei del grup és “She” (“Ella”), encara que també toquen temes com “SOS” i “Shit sucks”. Han gravat la seva primera maqueta a Orion Studios, d’Andorra la Vella, i ara estan buscant una discogràfica per tal de poder publicar el seu primer àlbum, encara que ja han participat dos cops al cicle de concerts d’estiu per a joves Dijous de Rock, a Andorra, així com concerts a Barcelona, Badalona, Sort, Lleida o Mataró, entre d'altres. La seva música també va estar present en la Cerimònia Inaugural dels Jocs dels Petits Estats d’Europa, celebrat a Andorra l’any 2005.

Font: elSuplement