Ja es coneixen les dues primeres cançons seleccionades per participar al Festival d'Eurovisió

5 Gen 2007

Éstem en mesos de seleccions de les cançons i cantants que representaran 42 estats en el proper Festival d'Eurovisió 2007, que es celebrarà a Finlàndia el proper 12 de maig, gràcies a la victòria "mediàtica" del grup de hard-rock Lordi. Recordem que serà el quart any en que també hi haurà una semifinal, amb els 28 estats no classificats directament per a la final, que es celebrarà el dijous anterior, el 10 de maig, i en la qual participarà Andorra.

I ja es coneixen les dues primeres cançons que podrem escoltar a Helsinki aquest 2007. Els primer que han escollit cantant i cançó han estat els moldaus. La notícia es va donar a conèixer el 14 de desembre passat. Moldàvia serà representada per la cantant Natalia Barbu, escollida internament per un jurat format per 8 membres, 4 provinents de la indústria discogràfica i 4 representants del públic en general, d'entre tres cançons finalistes, amb el tema titulat "Fight". Alguns ja han muntat el seu video casolà i l'han penjat al Youtube, així que si voleu escoltar la cançó moldava i veure unes quantes fotos de Natalia Barbu, doncs a clicar sobre el següent video:

Els segons en escollir la seva representació al Festival d'Eurovisió 2007 han estat els albanesos. Albània porta tants anys a Eurovisió com Andorra (i en les mateixes edicions), i mentre que Andorra encara no ha assolit participar a la final, Albània ho va aconseguir en el seu primer any de participació, l'any 2004, amb la cantant Anjeza Sahini i el tema "The image of you", que va quedar setena en el còmput final. Aixó va permetre que Albània repetís participació directament a la final l'any 2005, amb Ledina Celo i el tema "Tomorrow I go", que va quedar setzena en la final, i va retornar a Albània a la semifinal l'any 2006, on Luiz Ejlli i el seu tema "Zjarr e ftohte" no va poder assolir la classificació per a la final.

Aquest 2007 Albània serà representada al Festival d'Eurovisió pel duo format per Aida i Frederik Ndoci, amb la peça titulada "Balada E Gurit", escollida com a guanyadora de la 45ena edició del Festival de Këngës. Si cliqueu sobre el video, podreu fruir de la cançó que defensarà la bandera albanesa a Helsinki aquest 2007 a Eurovisió:

Recordem que llevat de l'Estat Espanyol, Andorra només ha recollit punts, durant totes les seves participacions al Festival d'Eurovisió, d'Albània (6 punts l'any 2005), Moldàvia (4 punts l'any 2005) i els Països Baixos (7 punts l'any 2005, on la neerlandesa Marian van de Wal va representar el Principat andorrà amb "La mirada Interior" de Rafael Artesero).