Bosanska Festa Sretne Nove Godine 2007

31 Des 2006

Bé, si l'altre dia vam fer un especial Nit de Nadal del Bloc del Catarrà, avui fem un especial Cap d'Any, dessitjant-vos un Feliç Any Nou 2007!!!!

I com serà un especial Cap d'Any a la bosniana, doncs us ho dic en bosnià: SRETNA NOVA GODINA 2007!!!!

La veritat és que si l'especial Nit de Nadal del Bloc del Catarrà va ser una petita frikada recordant algunes de les veus de fa temps, avui, com tinc encara menys temps per preparar-ho tot, no em faig responsable de la qualitat de l'Especial de Cap D'Any, que en el Bloc del Catarrà s'anomena BOSANSKA FESTA SRETNE NOVE GODINE 2007!!!

Comencem amb una cantant bosniana corporalment explossiva, Selma Bajrami, i el tema Tako sam mlada ("Així sóc de jove")... Ella és de Tuzla, no pas de Màlaga...:

 

 

 

Continuem amb una de les bandes més populars de Bòsnia i Hercegovina (i que té alguns temes que ens poden arribar a fer pensar en Celtas Cortos, encara que aquest no serà el cas)... Són els Zabranjeno Pusenje amb el tema "Lijepa Alma" ("La bonica Alma")... Recordem que és el nom d'una noia, Alma...

 

 

 

I ara passem al pop comercial, per part del cantant bosnià amb mès "plumero" de Sarajevo, encara que sempre dedica les seves cançons a boniques noies (com a mínim en els videoclips)... Es tracta de Deen, i aqui tenim el seu tema "Sexy chica"...

 

 

 

I ara passem a un dels temes més sentits pel poble bosnià, cantat per una de les veus que formen part de la memòria col·lectiva bosniana. Es tracta del cantant Kemal Monteno, amb el seu tema Sarajevo ljubavi moja ("Sarajevo del meu cor").

 

Cambiem d'estil, i d'una veu suau masculina, passem a una veu potent femenina, com és la d'Elvira Rahic (nascuda a Macedònia, però resident a Sarajevo). En aquest cas ens canta el tema Igracka ("Nina")... Muñeca, bambola,...

 

 

 

 

Passem a un dels grups més alternatius i actuals de la música bosniana, els Dubioza Kolektiv, en aquest cas acompanyats pel raper Frenki... El tema Dosta ("Prou") el trobareu comentat en el Bloc del Catarrà, durant l'estiu passat, i traduït al català, si no m'equivoco (no em feu buscar ara l'article...)

 

I ara passem a un altre dels grans de la música bosniana. Es tracta de Dino Merlin, i d'un dels temes de major èxit en els balcans durant el 2004. Es tracta de "Burek" (nom d'un dels menjars més típics dels Balcans, com podrien ser les hamburgueses als Estats Units, o els frankfurts a Alemanya)...

 

 

Passem a una altra gran veu masculina de Bòsnia. Es tracta de Fazla, que habitualment canta balades a l'igual que Kemal Monteno. Però aquest cop ens aporta un tema un pèl més modern, amb el títol de "Zelena rijeka" ("Riu verd"):

 

 

I ara una de les cantants bosnianes amb temes més contundenment bosnians de la nit. Una barreja de la música folk bosniana i del pop comercial, per part de la cantant de Tuzla Lepa Brena, amb el tema Sve mi dobro ide osim ljubavi ("Tot em va bé excepte l'amor")

 

I per acabar, el tema que ha posat aquest any a Bòsnia i Hercegovina en el mapa de la música europea, com a mínim a Eurovisió. Es tracta del tema Lejla, que va defendre Hari Mata Hari en el Festival d'Eurovisió del 2006, celebrat a Atenes...

 

 

SRETNA NOVA GODINA 2007!!!!


 

Raimon al Palau de la Música Catalana

31 Des 2006

M'han arribat un parell de fotos de l'últim concert del Raimon al Palau de Música Catalana de Barcelona. Sembla ser que no farà més concerts fins l'any 2008. Així doncs, paciència als que vulguin sentir la veu del cantant de Xàtiva. Per a més informació, podeu consultar el següent enllaç: aquí.

©Martí E. Berenguer

Foto: ©Martí E. Berenguer

©Martí E. Berenguer

Foto: ©Martí E. Berenguer