Novo: Chill-out electrònic en català

8 Des 2006

David Nicolau, conegut com a An Der Beat, i Berta s'han unit en un nou projecte anomenat Novo. El seu primer àlbum, Aire Lounge, ja està a les botigues de discos des del 20 de novembre, i el proper 13 de desembre es presenten com a formació al gran públic a Barcelona, i més concretament al Club 13. 12 versions chill-out electrònic de clàssics del pop i la cançó en català, més dos temes propis del nou duet musical, conformen la tarja de presentació de Novo.

Novo és la suma de les bases electròniques de DJ An Der Beat i la veu de la cantant Berta. Versions chill-out de clàssics del pop i la cançó en català són el resultat d'aquesta unió d'artistes. Així, a més dels dos temes propis del duo que encapçalen i finalitzen el nou àlbum "Aire Lounge" ("Destí" i "Taxi"), ens podem trobar les versions chill-out totalment originals (sense material fònic reutilitzat) de peces com "Llença't" de Lax'n'Busto, "Que tinguem sort" de Lluís Llach, "Bon dia" dels Pets, "Boig per tu" de Sau, "L'Empordà" de Sopa de Cabra o "Noia de porcellana" de Pau Riba.

An Der Beat és considerat un dels precursors de la música electrònica a Catalunya. Es va donar a conèixer al Sònar 95. El secret de l'èxit de la proposta musical de An Der Beat ha estat una mescla de funk i hip hop amb el house més purista, creant un estil inèdit fins aleshores a les pistes de ball nacionals. El seu primer èxit discogràfic va ser el seu àlbum "Recicla-ho", i amb la publicació de "Dame chocolate" An Der Beat va assolir els mercats espanyol i europeu. D'aquest segon àlbum altres DJ's europeus n'han fet versions dels seus temes, i An de Beat ha hagut de voltar el món en les seves gires.

Berta Peñalver (amb el nom artístic de Berta) és una de les veus femenines més reputades del pop en català. Fins ara ha publicat tres discos: "Somnis Forts" (Discmedi, 1997), del que també va fer una versió en portugués que va vendre més de 8.000 còpies al Brasil i a Portugal, "Em sents" (Discmedi, 2000), i "Tant al límit" (Discmedi, 2003). Aquest últim va ser reeditat el mateix 2003 i distribuit amb un segon CD, "Les cendres de Nadal", on el tema que dóna titoll a aquest àlbum adjunt és el famós tema del grup Wham, versionat al català i d'una forma molt personal per la Berta, i on també es recull el treball encarregat pel FC Barcelona, la versió en català del tema d'ABBA "Gimme gimme", amb el títol en català de "Camí a Goteborg", l'himne del Barça a la UEFA.

Publicat a elSuplement (ho sento, no he trobat cap videoclip al Youtube)