Més de 10000 visites al Bloc del Catarrà

3 Des 2006

El Bloc del Catarrà ja ha arribat, segons el comptador que he afegit a la seva plana web, als 10000 visitants. El comptador intern que podem consultar des de l'editor del bloc els usuaris de Tinet em notifica, però, que ja he superat els 16300 visitants. Bé, seguint la numeració del comptador que tots vosaltres podeu veure en el bloc, doncs dir que hem arribat als 10000 visitants del bloc.

I com no, toca fer un repàs dels 10 (en realitat posaré 11) articles més visitats del bloc, en el rànquing corresponent:

En la desena posició, amb 154 lectures, tenim l'article Israel bombardeja el Líban.

En la novena posició, empatats amb 158 visites, tenim els articles El català a Eurovisió per tercer any consecutiu i El Nàstic a Primera!!!!.

En la vuitena posició, amb 160 lectures, Tarraco Viva 2006: Algunes fotos.

En la setena posició, amb 161 visites, 4 Fotos per resumir la primavera.

Al sisè lloc, amb 176 lectures, Bèlgica o la personalitat dual, també a Eurovisió.

A la cinquena posició, amb 179 visites, Maja Tatić : Zadnja riječ na usnama.

A la quarta posició trobem el que fins ara havia estat, en els rànquings anteriors, l'article més llegit del Bloc del Catarrà: amb 233 visites, Per segon any consecutiu, el Hard Rock apareix a Eurovisió de la mà dels països escandinaus...

En la tercera posició, amb 238 visites, A Vilanova i la Geltrú també tenen el seu drama amb la Platja Llarga.

En el segon lloc del pòdium ens trobem amb el primer top 10 del Bloc del Catarrà que es va publicar en el seu dia, un u de juliol del 2006: amb 333 visites, TOP 10 dels 5 primers mesos del Bloc del Catarrà.

I per acaba, el guanyador del top 10 de les 10000 visites del Bloc del Catarrà, a gran distància dels seus seguidors, i amb un ascens que sembla no tenir aturador, amb 499 visites, No sóc un superhome..., article que recull el videoclip del tema "Supermen" ("Superhome"), on els dos cantants, a duo, el bosnià Dino Merlin i els serbi Zeljko Joksimović, canten una bellíssima balada de la que el primer n'és el lletrista i el segon el compositor de la música. Per si la voleu disfrutar, aquí us torno a incloure el tema, aquest cop de l'actuació en viu a l'estadi de Kosevo, a Sarajevo, l'any 2004, durant la presentació de l'àlbum de Dino Merlin "Burek", on es va publicar en primícia aquesta bellíssima balada.

I per als que no us agraden els concerts, el videoclip de la cançó:

La traducció de la lletra (en aquest cas a l'espanyol) la trobareu en l'article en qüestió, per si us interessa saber de que va la cançó (encara que reconec que cal fer-ne una revisió de la traducció)


 

La Puerta de los Sueños : Entre Nosaltres

3 Des 2006

El grup català La Puerta de los Sueños ha tret al mercat aquest 15 de novembre el seu segon àlbum en català, Entre nosaltres, versió del mateix disc que va sortir el 15 de maig d'enguany amb el títol Algo entre nosotros.

Per als que volgueu escoltar la cançó que dóna nom al nou àlbum, el sentireu al començament d'aquesta entrevista al grup de pop-rock durant la seva entrevista de presentació de Entre nosaltres al programa de l'Arús a la televisió del Grup Godó Td8..

La Puerta de los Sueños ha repetit l'experiència del seu primer disc, que va sortir al mercat primer en castellà, amb el títol de Como un indio a la tierra, i que desprès va sortir, al passar uns messos, en la versió catalana amb el títol de El meu món.

Algú que cregui que el treure una versió del seu àlbum en català treu valor a l'edició catalana, doncs cadascú és lliure de pensar el que vulgui. Malauradament, els resultats econòmics compten molt a l'hora de la supervivència d'un grup musical (com per a qualsevol empresa, o fins i tot treballador, si no hi ha salari, no farem gaire cosa). Però veure que un grup punter com La Puerta de los Sueños, un cop demostra que les seves cançons són comercials i de qualitat en el mercat global (que en el cas de Catalunya, no podem negar que el mercat global discogràfic és el de parla hispana), llença el seu producte, amb una rendibilitat ja assolida, en català, és un acte de militància lingüística, encara que alguns puguin pensar el contrari... I el més important, un camí a seguir per a la normalització lingüística del mercat musical català.

En un mercat musical com l'eslovè, on els compradors potencials no superen els dos milions de parlants, i amb una gran dificultat de penetració en el mercat musical de la resta de les repúbliques ex-iugoslaves, excepte casos excepcionals com el de Magnifico (que fins i tot es va colar amb el seu últim àlbum dins el mercat italià), i que barreja en el seu cas cançons amb lletres en eslovè o en serbo-croat, cantants o grups eslovens de qualitat treuen els seus temes en doble versió, en eslovè i anglès, com el grup Siddharta o la cantant Neisha.

En català tenim molts grup que hi canten, però no podem oblidar que el català ha d'arribar al gran públic, i per a fer-ho, cal música d'aquella que anomenem comercial. I la música comercial no té que estar enfrontada amb la música de qualitat. I aquí tenim La Puerta de los Sueños amb el seu segon disc en català, Entre Nosaltres.