Nou disc i nova gira del Pep Sala

16 Des 2006

Avui dissabte 16 de desembre del 2006 comença la nova gira del cantant i compositor osonenc Pep Sala (que havia format el més famós duo del pop-rock català, Sau, juntament amb el difunt Carles Sabater), per tal de presentar el seu últim disc, "Un petit moment de dubte".

El primer concert d'aquesta nova gira d'en Pep Sala serà al Teatre Municipal El Jardí de Figueres, i començarà a les 21h. Aquest és el reportatge sobre la preparació d'aquest primer concert que podeu trobar en el Youtube.

El passat 27 de novembre en Pep Sala va treure al mercat el seu últim disc en solitari, titulat "Un petit moment de dubte", sota el segell de Picap. L'osonenc presenta en aquest àlbums temes com "Ironies de la vida", "El dia de la victòria", "Fora de temps" o "Jo no sé ballar", on continua amb el seu estil on es creuen les fonts musicals del pop-rock i el folck.


 

El català a Eurovisió: Ha finalitzat el plaç de presentació de candidats a Andorra Televisió

16 Des 2006

La convocatòria d'Andorra Televisió a compositors i cantants que vulguessin presentar les seves maquetes per tal d'entrar dins el concurs per a la representació de la cadena nacional andorrana al Festival de la cançó d'Eurovisió, que tindrà lloc a Helsinki (Finlàndia) el proper mes de maig del 2007, i que va començar el passat 15 de setembre, acaba de finalitzar aquest divendres 15 de desembre del 2006.

Ara l'equip del Projecte Eurovisió del 2007 haurà d'escollir la cançó i el cantant que representaran el País dels Pirineus a Helsinki. Esperem que no cometin l'error de l'any passat, d'entrar en un cert grau d'endogàmia dins l'equip que hi va treballar que va representar assolir el pitjor resultat dels tres anys consecutius de la participació d'Andorra a Eurovisió, sempre cantant en català, aixó sí.

El crèdit que va assolir Rafael Artesero amb la cançó "La mirada interior", representant d'Andorra a Eurovisió l'any 2005, amb una peça de qualitat i molt especial, representada amb dignitat per la neerlandesa resident a Andorra Marian van de Wall, va quedar eclipsat l'any següent amb la presentació d'un nou tema, un altre cop del mateix Artesero, que ja neixia mort com a cançó per a presentar al Festival d'Eurovisió, a causa del seu caire musical totalment fora de lloc dincs del Festival i també dins de l'actualitat musical i de la sensibilitat musical en llengua catalana. Aquesta endogàmia de l'any 2006 va quedar segellada al compartir Artesero l'autoria de la cançó "Sense tu" amb en Joan Anton Rechi com a lletrista... El mateix seleccionador de la peça que ha d'anar a Eurovisió per representar a Andorra era el lletrista de la cançó seleccionada...

Esperem que aquest 2007 Andorra torni al camí musical del 2004, amb el "Jugarem a Estimar-nos". Si Andorra ha de ser menystinguda pel públic europeu, i el català hi fa cap només per a recordar que nosaltres (els catalans, els valencians, els illencs, els andorrans, els de la Franja de Ponent, els catalans del nord, els algueresos i fins i tot els quatre que queden al Carxe) encara existim i tenim el nostre idioma, i volem que el nostre idioma sigui tractat en igualtat de condicions que la resta d'idiomes europeus que tenen més sort i compten amb un estat que vetlla per ells, com a mínim que la cançó que representi Andorra pugui ser gaudida per aquells que volem fruir de la música també en el nostre idioma. "Jugarem a estimar-nos", malgrat el minso resultat que sempre ha obtingut Andorra a Eurovisió, continua essent una cançó disfrutada als concerts, per la tele, en karaoques... I aixó és el que hem de buscar en el mercat musical catalá, a més de la música per a cercles concrets, també hem de tenir música per al gran públic, i Jofre Bardají ho va assolir amb el Jugarem a Estimar-nos.

Andorra Televisió ja té els candidats en els cd's i dvd's que li han fet arribar a la seva central. Ara que trii. I la gent s'ho ha treballat i s'hi ha presentat, amb menys o més recursos, i sino, que li preguntin al Toni Lluís Reyes Duran, un manacorí que també ha fet arribar la seva proposta a Andorra Televisió, i fins i tot ha penjat al Youtube aquest video de presentació per a optar a representar Andorra al Festival d'Eurovisió que es celebrarà a Helsinki el proper (ben proper) 2007.