Especial Nit de Nadal del Bloc del Catarrà

24 Des 2006

Bé, per als que volgueu disfrutar una mica de la música i dels videos musicals, vaig a muntar amb els videos del YouTube una mena de especial Nit de Nadal del Bloc del Catarrà... Així doncs, comença l'Especial Nit de Nadal del Bloc del Catarrà!!!

Aquesta és la primera actuació de la nit. Es tracta del cantant eslovè Omar Naber (de pare sirià, jordà o per allà, ja veieu que el nom d'eslovè poc en tè), que ens canta la peça Ves tvoj svet ("Coneix el teu món"):

Continuem amb un tema de casa nostra, dins de la música actual. Es tracta del grup Whiskyn's, amb la seva peça On... A jugar una mica...

El temps de nadal és un temps en que el cor ha d'estar més tendre de l'habitual, i molt especialment amb els més petits de la casa. Així doncs, ara toca un tema cantant amb tot l'amor cap als més menuts de la família. Des de Macedònia ens arriba Toše Proeski amb la seva cançó "Za ovoj svet" ("Per aquest món"), que en Toše canta gràcies al seu nomenament com a ambaixador d'Unicef al seu país:

Ara ens visita algú que fa temps que no passa per casa nostre (encara que aquí a Reus encara està construint, sembla que no acabi mai el Centre del Pallol!!!)

Bé, ara anem a recular uns quants anys (segles no pas, només uns quants anyets). Ens visiten les Baccara, sí, les Baccara, amb la seva impressionant peça Yes Sir, I can boogie.

No ens movem massa de la gran època de les Baccara, i anem a escoltar ara un tema molt nostrat, com és el Fes-me mal, Johnny, amb el que tant ens feien entendrir, especialment als homes de la casa, la gran Guillermina Motta:

Ara anem a passar un documental de La Trinca Televisió, on es parla d'una diada pas nadalenca, però molt nacional, que coincideix amb el record, molt més recent però que s'ha menjat tota la graella de la programació informativa mundial, de la Caiguda de les Torres Bessones... La sintonia musical no es pot desmerèixer pas...

I ara tenim una visita molt especial... La Gallina Caponata ha vingut a veure'ns en aquest Especial Nit de Nadal, de la mà de la inigualable Diana Ross (que no és pas l'enviada de Catalunya Ràdio a Nova York... Ai, que em comfonia amb la Diana Negre...)...

I en un any que tothom parla de la desaparició d'una Rocío, jo vull dedicar el meu moment d'homenatge a una altre Gran Rocío, que també ens ha deixat aquest any. La Rocío Durcal se'n va anar algun dia a les Canàries a cantar amb una tuna, i aquí tenim el video que ens ho recorda...

Bé, i per acabar, i dessitjar-nos tots un BON NADAL, la nadala que uneix a gran part de l'elenc més actual de la música catalana. Tots els nostres cantants més coneguts (bé, gran part d'ells) ens dediquen aquest tema tan maco, titulat AQUELLES NITS DE NADAL... A tots, UN BON NADAL!!!!

Publicat per vpa ( Música ) :: Comentaris (0) :: Enllaç permanent :: Retroenllaços (0)
Comparteix:
  • Facebook
  • Meneame
  • Twitter
  • Tafanera
  • Barrapunto
  • Tumblr
  • Fresqui
  • del.icio.us
  • E-mail
  • Google
  • Netvibes
  • digg

 

Programes del Circuit Català de TVE

24 Des 2006

L'Alfonso Arús va començar l'emissió del programa FORÇA BARÇA al Circuit Català de TVE.

En aquest article consta una relació (no exhaustiva) de programes que hem pogut gaudir catalans i catalanes al Circuit Català de Televisió Espanyola, l'espai televisiu pioner en utilitzar el català, i que està a punt de desaparèixer, menyspreant que un 25% de la població que paga impostos a l'Estat Espanyol viu en territoris on l'idioma propi és el català (i que molts anomenen valencià).

Tenim tres mesos de temps afegit per a exigir a l'Estat Espanyol que, mentre se'ns exigeixi als catalans, valencians i illencs pagar els nostres impostos, la televisió que diuen que és de tots, TVE, mantingui la quota actual (que és veritablement de mínims) de presència del català a TVE, i que en el futur incorpori en la proporció que li pertoca a la llengua catalana dins la graella de programació de TVE (en concret del Circuit Català de Televisió Espanyola, i per extensió, també en els territoris del País Valencià i les Illes Balears).

Aquesta nit s'ha emés per últim cop el programa presentat i dirigit per Àngel Cases "Senyores i Senyors". No baixem la guàrdia... Si des de Madrid volen que siguem espanyols, doncs que sàpiguen que aleshores el català és un idioma que es mereix tant de respecte com el castellà per part de les institucions públiques estatals, a la que tots, inclosos catalans, valencians i illencs, contribuïm a finançar amb el pagament dels nostres impostos.

Sisplau, si trobeu a faltar algun programa en català del Circuit Català de TVE en la següent relació, indiqueu el nom, i totes les dades que pogueu aportar, en els comentaris a aquest article, per així poder anar poc a poc ampliant la poca informació que disposem d'una eina bàsica per a la normalització de l'ús del català a Catalunya, com ha estat el Circuit Català de TVE. Jo sóc un d'aquells que va aprendre a apreciar l'idioma català en programes com Terra d'Escudella i el Planeta Imaginari, i segurament sense ells, ara no m'expressaria en l'idioma que és propi del meu pais, Catalunya. I com jo, molts altres. La presència del català en els mass mèdia és impressindible per a defensar la supervivència de la nostra estimada llengua. I l'obra feta en el Circuit Català de TVE, no només en el pla de la llengua, sinó també en el pla de les llibertats, ha estat bàsic per a que Catalunya pugui recuperar part del que durant els últims segles li ha estat manllevat.

Programes Infantils

Terra d'escudella. 1977-1980. La Filomena fou un personatge molt popular. TVE-Catalunya/ Esplugues. Durant aquests anys treballa amb professionals, com: Mercè Vilaret, Joan Bas, Francesc Nel.lo, Sergi Shaaff, Lluís M. Güell, Orestes Lara, Roger Justafré, Àngel Alonso, Xavier Manich i Xesc Barceló.

Quitxalla. 1980-1981. TVE-Catalunya/ Esplugues.

La gresca del Sac de Gemecs.

Tres i no res.

Gresca i xerinola.

La Cucafera. 1981. TVE-Catalunya/ Esplugues.

Poltrona Exprès.

Planeta Imaginari. 1982-1983. TVE-Catalunya/ Sant Cugat.

El nas.

Pinnic. 1992-1994. TVE-Catalunya/ Sant Cugat. Treballa amb professionals, com: Amparo Solís, Miguel Mellado, Juan Antonio Gamero, Ferran Armengol i Fernando G. Tejedor.

Entreteniment

Varietats. 1976.

El Castell dels Tres Dragons.

Doctor Caparrós. Medicina general. 1979

Festa amb Rosa Maria Sardà. 1979

Vídua, però no gaire.

Amor meu.

Mare i fill.

Les guillermines del rei Salomó. 1979

Martí, pare i fill. 1985

El xou de la família Pera.

Terenci a la fresca. 1985

Què vol veure?.

Força Barça.

Sopa de lletres.

3x4. 1988

La palmera.

Som una meravella.

La lluna. 1989

Senyores i senyors.

Dramàtics

Teatre català. 1964

Lletres catalanes. 1975.

Gran teatre. 1980.

Informatius.

Miramar. 1974 (en català a partir del 1975).

L'informatiu.

Actualitat.

Mare Nostrum. 1967.

Giravolt. 1973.

De bat a bat. 1977.

Personatges. 1977.

Vosté pregunta. 1979.

Les nostres coses.

Barcelona RTVE.

Retrat de dona. 1982.

Entre nosaltres.

Crònica.

Crònica 2.

Catalunya a fons.

Set dies.

Revista del dissabte.

Revista del diumenge.

Tribunal popular.

135 Escons.

Catalunya avui.

Gran angular.

Amb ulls de dona.

Els nous catalans.

Geometria variable.

Cultura.

Tot art. 1976.

Català amb nosaltres. 1976.

Memòria popular.

Signes.

Lliçons de català.

Era Lucana.

Glasnost.

Geometria variable.

Oficis que es perden.

Els camins de la calma.

Continuarà...

Música.

Nova gent. 1976.

Temps de cançons. 1976.

Musical Exprés. 1979.

Pleitageinsam.

Plàstic.

Esports.

Miramar esportiu. 1977.

Crònica esportiva. 1980.

La banda.

El Rondo.

Religió.

La missa.

Obres de ficció de caire puntual.

Un somni i mil enganyifes. 1978.

Hamlet. 1979.

Sèries de ficció forànies doblades al català.

Falcon Crest.

Bellesa i poder.

On li fa mal.

La família Robinson.

La petita Polon.

Programes especials.

Mercè Vilaret. Retalls de temps. TVE, 1994.

 (Segueix)

Publicat per vpa ( Opinió ) :: Comentaris (1) :: Enllaç permanent :: Retroenllaços (0)
Comparteix:
  • Facebook
  • Meneame
  • Twitter
  • Tafanera
  • Barrapunto
  • Tumblr
  • Fresqui
  • del.icio.us
  • E-mail
  • Google
  • Netvibes
  • digg