Finalistes de l'11è Premi de Narrativa Curta per Internet «Tinet»

13 Novembre, 2007 17:49
Publicat per 5sentits, Tardor literària

Però a banda de la Raquel hi ha una sèrie de finalistes al Premi. La manera de reconèixer aquesta participació és molt senzilla: amb el conte guanyador de pòrtic, Cossetània Edicions els editarà en un sol volum, per a que en puguem gaudir de la lectura tots plegats!

L'últim sopar, de Roger Roig
Salt complicat, de Raquel Picolo
La revolució, de Jesús M. Tibau
Qüestió de paraula, de Núria Busquet
Comandament a distància, de Jordi Bordas
Un cos estrany, de Jordi Boladeras
Aquesta nit a la torre del marquès, d'Ivan Carbonell
Setanta euros, de José Manuel Blanco
Desficis, de Francesc Antoni Asensio
Omaha, de Susanna Sureda
Una altra carta, d'Anna Gorina

 

[Si detecteu algun error en els enllaços, o en sabeu d'algun autor, us agraïríem que ens ho notifiqueu.] 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs

Raquel Casas Agustí

13 Novembre, 2007 12:17
Publicat per 5sentits, Meme tardorenc

I la Raquel no podia ser menys, així que també l'hem sotmés a un tercer grau d'interrogatori i ha contestat les preguntes del meme tardorenc! 

1. Quina és l’obra de literatura catalana que més t’agrada? Per què?

És difícil triar només un llibre. Potser el millor és el Tirant lo Blanc perquè és una novel·la on hi ha tot tipus de temes. Com a autors m’agrada més que cap altre Vicent Andrés Estellés perquè ha sabut dibuixar millor que ningú les passions.

2. Quina és l’obra de literatura universal que més t’agrada? Per què?

M’agrada molt La conxorxa dels ximples, és una novel·la que fa riure moltíssim. També m’agrada Murakami pel retrat psicològic tan encertat que fa dels personatges. I m’agraden les novel·les de Vila-Matas perquè són pura literatura; parlen del fet mateix d’escriure des de punts de vista ben originals.

3. Quina és la cançó (o grup o cantant) que més t’agrada? Per què?

Hi ha molts que m’agraden, depèn del moment. Alguns del meus preferits són Franz Ferdinand, The Love, The Doors, Portishead, Moby, Pixies, Jefferson Airplane... Perquè en ells trobo inspiració.

4. Què et va portar a escriure l’obra premiada?

Sempre escric, sobretot poesia, però no hi ha un motiu especial que em mogui a fer-ho, és més aviat una necessitat.

5. Què és el més complicat de ser escriptor?

Per a mi el més complicat és tenir temps per a escriure.

6. Després que t’hagin premiat l’obra guardonada, quin és el teu proper projecte literari?

Actualment estic acabant un llibre de poemes.

7. Creus que el llibre electrònic algun dia substituirà el llibre en paper? Per què?

No. Perquè per a mi és essencial poder tocar i olorar un llibre. A més és molt pràctic i lleuger, sobretot les edicions de butxaca. I no necessites cap aparell per llegir-lo. Crec que seran compatibles els dos formats.

8. Tens un bloc?

No.

Si en tinguessis un, de què hi parlaries?

Si en tingués parlaria del temes que m’interessen com la literatura, la música o el cinema.

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs technorati tags: , ,

11è Premi de Narrativa Curta per Internet «Tinet»

13 Novembre, 2007 12:06
Publicat per 5sentits, Tardor literària

La guanyadora de l'11è Premi de Narrativa Curta per Internet «Tinet» ha estat Raquel Casas Agustí, amb l'obra Que no torni.

* * *

Raquel Casas Agustí (Vilanova i la Geltrú, 1974) és Llicenciada en Filologia Hispànica i Doctorada en Literatura Espanyola del s. XX. És professora de Llengua i Literatura.

Des de ben jove s’ha dedicat a escriure i va començar a rebre premis, sobretot de poesia, com per exemple VIII Premi Literari Homilies d’Organyà, XVI Premi Francesc Català Òmnium Cultural de la Catalunya Nord, X Jocs Florals de Santa Coloma de Gramenet, I i III Premi de Literatura de Viatges de Lloret de Mar, XVII Premi Sta. Perpètua de poesia, XII Premi Octubre de Creació en valencià, X Premis Maig de Narrativa Breu, XXVIII Premi Pròixita de poesia, 9è Premi Poesia Curta de la UPC, XII Premi de Poesia Pere Badia, entre d’altres.

Alguns dels seus poemes es poden llegir al Suplement Cultural del Diari Avui (14 de desembre de 2006), a la revista Reduccions (Núm. 80, desembre 2004), a La Catalana de Lletres (Cossetània Edicions, 2003), Estels com pedres (Premis Literaris Òmnium Cultural del Baix Camp, 2000), 12ns i 16ns Premis Literaris Penedesencs, Nit de Sant Jordi (Ed. Institut d’Estudis Penedesencs, 2000 i 2005) i L’art d’escriure (Ed. Ajuntament de Vilanova, 1999).

L’any passat va publicar el llibre Astrolabi, poemari editat amb pròleg de na Vinyet Panyella per l’editorial El Cep i la Nansa (2006).

Aquest mes sortirà el seu darrer llibre titulat Les randes del Paradís, que va guanyar el XIX Premi Vila de Lloseta de Mallorca. El llibre és editat per l’editorial Moll (col·lecció La Balenguera de poesia).

* * *

Que no torni és el relat d’una assassina professional, marcada des de petita per l’estranya desaparició del seu germà.

La història comença amb la protagonista allotjada en una habitació d’hotel barat enmig d’una gran ciutat. A partir d’aquí, mitjançant diversos flashbacks, la narradora ens va explicant els moments de la seva infantesa que la van marcar, entrellaçant-los amb escenes del viatge que ha fet a París per a realitzar l’últim encàrrec: desfer-se d’un home peculiar. A mida que avança la narració descobrim que aquest home és portador d’algunes tares físiques. Però no sabrem per què és així, ja que tan sols s’insinua en alguns moments. La història transcorre entre l’alternança dels records tristos del passat i els intents inútils per a desfer-se d’aquell home que sembla que se li hagi arrapat com una ombra. A poc a poc anirà pensant diferents estratègies per liquidar-lo fins que troba l’adequada: l’enverinament. Però malgrat haver aconseguit finalment el seu propòsit no pot deixar de pensar en aquell petit monstre que se li ha enganxat a l’ànima.

4 Comentaris | 0 RetroenllaçOs