«Insolències» de Joan Fuster

03 Novembre, 2007 12:03
Publicat per 5sentits, Tardor literària

Del text Consells, proverbis i insolències, de Joan Fuster, el Sergi Xirinacs n'ha fet una tria, en Miquel Àngel Fernández n'ha preparat l'escena, i Miki Villalba, Josepa Urbano i Sergi Xirinacs s'han posat a interpretar-ho... el resultat?

Tindreu dos dies per poder-lo comprovar pels vostres ulls (i orelles!) al Teatre el Magatzem (gràcies, també, a la Biblioteca Pública), avui a les 22 h, i el proper dimecres 21 a les 21 h. I si voleu llegir una crítica acurada de l'obra, res més senzill que visitar l'anàlisi que n'ha fet Tarragona literària.

Del Joan Fuster se'n podrien dir moltes coses: escriptor, periodista, assagista... Esta última vessant seva va ser la que va donar peu a posar el seu nom al premi d'assaig dels Premis Octubre (que aquest any ha guanyat Carlos Guzmán amb l'obra Una geografia imaginària: Mèxic i la narrativa a l'exili).

Joan Fuster és una de les grans icones de la llengua i del país al País Valencià (mal els pesi a alguns). Com a botó de mostra d'aquesta popularitat, fins i tot Obrint Pas li va dedicar una cançó (Fuster 82/02) amb unes paraules seves (i que podeu escoltar si apreteu el «play» d'aquí baix).

Comentaris | 0 RetroenllaçOs technorati tags: , , ,