18è Premi de Poesia Comas i Maduell

16 Novembre, 2007 12:00
Publicat per 5sentits, Tardor literària

La guanyadora del 18è Premi de Poesia Comas i Maduell ha estat Mireia Vidal-Conte amb l'obra Margarides de fons.

* * *

 

Mireia Vidal-Conte va nèixer a Barcelona al 1970 i és traductora, editora i llibretera. És llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha guanyat diversos premis literaris, entre els que destaquen el Miquel de Palol (amb l’obra Pragari, editada per Columna), el Benet Ribas (amb Gestual, editada per Pagès Editors) i el Maria Mercè Marçal (amb Anomena'm nom, també per Pagès Editors).

Ha participat en diverses lectures de poesia a Girona, Madrid i Barcelona i ha traduït al castellà el llibre Pols de Vidre- Cenizas de Cristal, de Jordi Carrió (ed. La Garúa).

Ha assessorat estilísticament en la traducció dels poetes alemanys, Brigitte Oleshinski i Hendrick Jackson a més a més de fer-ho en la traducció alemany-català del poemari Geisterströmung, de Brigitte Oleshinski (de publicació imminent a Pagès Editors).

* * *

 

Algunes paraules sobre l'obra guanyadora, Margarides de fons
 
És una obra que pretén ser encara més plàstica que les anteriors. Sempre a la recerca de la imatge, del quadre, d'allò més visual i concret que ens pot oferir la immediatesa del llenguatge poètic. Hi ha moments en els quals la poeta sembla que cerqui un llenguatge més pictòric que verbal. Es tracta d'una obra dividida en dues parts on el protagonisme recau en un personatge femení i la vida quotidiana que l'envolta, des del paisatge més proper, als desitjos i silencis més ocults. A nivell formal, la primera part està formada per una sèrie de poemes en prosa i, la segona, per una sèrie de poemes de mètrica lliure. El llibre vol ser un nou homenatge als llibres de poesia de poetes (catalanes i no) que més han marcat les lectures de Vidal-Conte, com Alejandra Pizarnik, Teresa Pascual, Emily Dickinson, Silvia Plath, Sophia de Mello Breyner Andresen, Ingeborg Bachmann, Teresa Rita Lopes, entre d'altres.

3 Comentaris | 0 RetroenllaçOs technorati tags: , ,