Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

La formació que rebem els mestres

erdrag | 01 Febrer, 2008 18:09


Avui vull parlar de la formació inicial que rebem, o hem rebut, els i les mestres. Us deixo una carta que vaig llegir ahir a El Punt, que subscric al 100%.

 

La formació que reben els / les mestres

Últimament els debats sobre l'educació són actualitat. Els interessos dels agents polítics i econòmics fan que ens centrem en temes com ara el fracàs escolar, el problema lingüístic, el finançament, la integració dels nouvinguts, la legislació, etc.

Però qui posa en debat el funcionament de les facultats d'educació? Nosaltres, com a mestres i exestudiants de la Universitat de Girona, volem denunciar la pèssima formació que hem rebut d'una bona part dels professors universitaris.

En l'àmbit pràctic, ens queixem de la falta de programació d'alguns professors/es, dels pocs recursos pedagògics que tenen, la desmotivació que demostren, la manca d'infraestructures, la falta de puntualitat, l'escassa comunicació, l'hermetisme didàctic, el nul diàleg que generen i el poc control de la feina que duen a terme.

En l'àmbit teòric, ens queixem de la poca actualitat que tenen els seus principis i coneixements (hi ha massa apunts grocs i rovellats a les seves taules).

Caldria que tots els educadors/es (professors/es, mestres, pares i mares) féssim autocrítica i concordéssim les nostres accions per tal d'esdevenir agents responsables en la important tasca d'educar.

 
JOSEP COLLS, JOAN FONTBERNAT, LÍDIA MANZANERA I XAVI SANTANDRE.
GIRONA.
 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb