Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Ja el tenim aquí.

erdrag | 22 Desembre, 2006 12:35

estació de la secuita-perafort estació de la secuita-perafort

Ja tenim l’AVE aquí, sisi, l’”Alta Velocidad Española”, ja que de moment només ens porta a Espanya. No ens porta ni cap al nord ni cap al sud del país, tan sols cap a Madrid i la Castella profunda, passant per Aragó.

Els trens ràpids ja arriben a l’estació de la Secuita-Perafort, batejada oficialment com a “Camp de Tarragona”.
Què hi hem guanyat? Una estona menys en tren. (no massa tampoc, eh).
Què hi hem perdut? La comoditat i la rapidesa d’agafar el tren des de dins a la ciutat (Reus o Tarragona) per haver-nos de desplaçar fins a una estació de tren a la que ni tan sols s’hi pot arribar amb tren.

Des de Reus i fins gairebé al costat d’aquella estació hi ha una via fèrria en ús només per a mercaderies, que abans continuava per on ara hi ha l’estació, i arribava fins a Sant Vicenç de Calders, empalmant amb la línia de Valls.
Amb una mínima inversió tindríem una estació d’alta velocitat enclavada enmig d’una xarxa bastant bona de rodalies i regionals, i que realment podria ser, juntament amb la futura estació intermodal de l’aeroport de Reus, la veritable estació central del Camp.

En comptes d’això, que tenim?
Dues xarxes de trens, totalment desconnectades entre si, fins i tot amb estacions independents, i que per a fer un canvi de tren has d’usar el bus, taxi o vehicle particular.
Tenim una estació funcionant on tan sols hi arriben 5 trens al dia. Curiosament, molts dels establiments que hi ha no tenen la corresponent autorització municipal. No és la primera vegada que l’ajuntament de la Secuita es queixa que allí es fan les coses a la brava, sense tenir en compte que la llei obliga a sol·licitar els corresponents permisos municipals.

Realment l’han encertat en dir-li l’estació de l’alta velocitat espanyola, ja que es nota que està fet amb criteris de renfe i ministerials. Si això s’hagués fet des de la Generalitat i d’FGC, les coses serien diferents, n’estic convençut.
I, com a mostra un botó: només cal mirar com funcionen les línies d’FGC.

Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb