Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Això no és Flandes...

erdrag | 15 Desembre, 2006 22:45

Els Països Catalans no són Flandes, Catalunya no és Flandes, l’Estat Espanyol no té res a veure amb Bèlgica.

Això és el que varem poder comprovar ahir en assabentar-nos que la televisió pública belga havia emès, com a especial informatiu, una notícia fictícia: “El Parlament flamenc ha declarat unilateralment la independència”.
Deixant a banda els dilemes sobre la moralitat o l’ètica periodística, està clar que la RTBF ha volgut adaptar a l’actualitat l’experiment d’Orson Welles fa una bona pila d’anys. Ha estat una manera, original i trencadora, de posar sobre la taula el debat de la independència del país flamenc i, extrapolant-ho, de moltes de les nacions sense estat que existeixen en el sí de la UE.

Us imagineu aquí quelcom semblant emès per la primera de TVE sobre Catalunya o Euskadi? Us imagineu un “especial informativo” dient que el Parlament de Catalunya ha declarat la independència? Us imagineu declaracions de polítics espanyols simulant valoracions? Us imagineu què podria passar? Definitivament, Flandes serà independent molt abans que nosaltres, per sort seva i desgràcia nostra.

Hi ha hagut moltes crítiques, especialment per l’únic representant del nostre país que hi ha participat: en Bernat Joan (eurodiputat d’Esquerra), un personatge que coneix molt bé la realitat política de tots els territoris d’Europa i de la majoria del món.
En Bernat sortia valorant aquesta suposada independència i explicant com afectaria això a Catalunya. I ho deia en català, subtitulat.

Tant Flandes com Bèlgica com d’altres nacions i estats del nord d’Europa tenen molt més clar que a Espanya el que és llibertat, el que és democràcia, el que és cultura, el que és una llengua i el que és la lògica i el respecte.

Repeteixo, no entraré a valorar si això era o no èticament correcte des del punt de vista periodístic.

Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb