"Al 2008 Catalunya podrà suportar qualsevol sequera"!!!

27 Gener, 2008 10:29
Publicat per csala, Medi Ambient i Habitatge

Sorprèn la notícia de l'estiu del 2005, (que ús adjunto en aquest link  Milà va dir....pdf ), on l’aleshores conseller de Medi Ambient de la Generalitat, afirmava, tot cofoi, que a Catalunya, al 2008, podríem suportar qualsevol sequera.

La política del retrovisor, aquella de la que encara estira el tripartit per parlar dels errors -reals o ficticis- dels 23 anys de Govern de CiU comença a tenir, com és el cas, el seu efecte boomerang. S'esgota el crèdit de mirar enredera. I és que quan hi ha un canvi de Govern, el que pren possessió és dedica durant un temps a tapar totes les seves vergonyes dient que les mancances existents són culpa dels Governs anteriors, mentre es van executant unes inversions i obres programades per aquells mateixos Governs, ara desbancats, i que intenten adjudicar-se com a mèrit propi els nouvinguts.

Però aquesta com veieu és una tàctica que té data de caducitat. I així és va posar de manifest aquesta darrera setmana quan va debatre's al Parlament una moció sobre la política de l'aigua. En el debat, és va posar de relleu el fracàs de la política de la nova cultura de l'aigua, i la falta de credibilitat i eficàcia del Govern actual. Així, de les 10 obres presentades pel Govern el 20 d'octubre de 2005 dins de l'anomenat Pla de sequera, i tot i que la darrera d’elles havia d'estar inaugurada el desembre del 2007, no se n’ha finalitzat, ni tan sols una d’aquestes obres.

I ara, per poder portar aigua d'Almeria (ja té nassos) o del Roine, per connectar els vaixells des del port de Barcelona fins a la xarxa, ens gastarem 10 milions d’euros –1.600 milions de pessetes-. I per fer el mateix a Almeria el Govern central s'ha gastat també 10 milions d’euros més. Total 3.200 milions de pessetes, 20 milions d'euros, per aplicar una solució conjuntural a un problema estructural. I no serveix, ni tranquil·litza que des de la Generalitat és digui, que tots aquests milions d'euros els paga l'Administració, com si pel fet de ser diners públics no sortissin també de tots els contribuents.

És cert que transvasar aigua del Roine suposava una obra d’almenys set anys, però fins a la data se n'han perdut cinc per falta de decisió. Sembla que les restriccions haurien d’haver començat, però evidentment hi ha una campanya electoral, i això quedarà per després, com tantes altres coses. Resulta evident que la nova cultura de l’aigua, fins a la data, ha fracassat.

Forma part de la nova cultura de l’aigua el projecte de “Las Vegas” aragoneses enmig dels Monegros?.

Forma part de la nova cultura de l’aigua el transvasament, per mar, amb vaixell des d’Almeria, d’aigua per a l’àrea Metropolitana de Barcelona?.

On són els que atiaven el foc?????, el problema de l'aigua és estructural, no cojuntural, i no s'ha de perdre el Nord, i al Nord, el que hi ha és el Roine.

En Ramon Espadaler va ser contundent: “cada vaixell que vindrà d’Almeria a portar aigua a Barcelona portarà també un certificat de defunció d’aquesta nova cultura de l’aigua del tripartit que ens ha portat en aquest atzucac”.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs